detector.media
Валерія Буняк
22.01.2024 19:11
В Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу»
В Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу»
За словами медіаменеджерки Анни Овчаренко, основною цільовою аудиторією видання є люди зі сходу й ті, хто «цікавиться долею регіону, захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах».

Розпочало роботу нове онлайн-медіа, орієнтоване на жителів сходу України та переселенців з Донецької та Луганської областей, «Точка Сходу». Запуск відбувся 22 січня 2024 року з нагоди Дня Соборності України. 

Медіаменеджерка Анна Овчаренко в розмові з ІМІ пояснила, що ідея створення видання з'явилася через особисте усвідомлення наслідків війни: «Ми знаємо, як це — бути в окупації, під обстрілами, як не мати можливості вільно висловлювати свою думку».

Переважна більшість у поки невеликій редакції — медійники та медійниці зі сходу України. Утім, є декілька членів команди і з Києва. Зокрема, кореспондентом «Точки Сходу» став колишній ведучий та редактор телеканалу «ЧП.Info» Віталій Маргалик

У коментарі «Детектору медіа» він розповів, що вирішив долучитися до команди новоствореного видання, оскільки вважає, що проблеми переселенців нині не достатньо ґрунтовно та регулярно висвітлюються в українському медіапросторі. 

«З командою "Точки Сходу" стався контакт, можна сказати, кохання з першого погляду чи то зідзвону. Я чесно виконав тестове завдання. Редакторам усе сподобалось. Довго не думаючи, ми вирішили почати працювати.

Я корінний киянин, проживаю в Києві. Тож є не зацікавленою особою і можу обʼєктивно та неупереджено поглянути на проблеми переселенців, які зрештою такі самі, як у будь-якого українця. Працюватиму разом з оператором саме з Києва. Я вірю, що все відбувається не просто так. Є якесь внутрішнє відчуття, що це моє і я на своєму місці», — прокоментував Віталій Маргалик.

Фото: фейсбук-сторінка Віталія Маргалика

Команда «Точки Сходу» прагне згуртувати спільноту активних та залучених у розвиток регіону та всієї країни громадян. За словами Анни Овчаренко, основною цільовою аудиторією видання є люди зі сходу й ті, хто «цікавиться долею регіону, захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах».

Видання висвітлюватиме проблеми та потреби жителів окупованих і прифронтових територій, пошук варіантів розв'язання проблем внутрішньо переміщених осіб, деокупацію та відновлення, історію українського Донбасу, а також здійснюватиме моніторинг дій влади й аналіз розподілу бюджетів і пояснюватиме законопроєкти та їхні можливі наслідки.

Стежити за «Точкою Сходу» можна в TelegramFacebookInstagramYouTube і TikTok.

Фото: «Точка Сходу» / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY