Російський агент, який шпигував на Одещині, проведе за ґратами 15 років

Російський агент, який шпигував на Одещині, проведе за ґратами 15 років

17 Січня 2024
513
17 Січня 2024
18:13

Російський агент, який шпигував на Одещині, проведе за ґратами 15 років

513
Такий термін зловмисник отримав за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.
Російський агент, який шпигував на Одещині, проведе за ґратами 15 років
Російський агент, який шпигував на Одещині, проведе за ґратами 15 років

Російський агент, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру Одещини, отримав 15 років ув’язнення. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника в результаті спецоперації в Одеській області ще наприкінці січня минулого року, повідомляє сайт СБУ. Днями суд виніс йому вирок, визнавши винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Засуджений — колишній працівник одного з підприємств Ізмаїльського річного порту. Після початку повномасштабного вторгнення РФ його дистанційно завербував представник російських спецслужб.

Найбільше ворожого інформатора цікавили місця розташування електропідстанцій та українських блокпостів на території Ізмаїла. Також він стежив за автотранспортом, який прибував до місцевого річпорту, та розвідував специфіку його охорони.

Отримані відомості засуджений направляв агресору у вигляді текстових повідомлень з фото та електронними координатами об’єктів через анонімний чат у месенджері.

Під час обшуків у зловмисника вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ. Розслідування проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що киянин, який готував ворожі удари по позиціях ЗСУ і Нацгвардії, отримав 15-річний термін ув'язнення. Він був учасником агентурної групи ФСБ, яку було знешкоджено восени минулого року. 

Крім того, ми писали про те, що Служба безпеки України затримала інформатора спецслужб РФ у прифронтових районах Донеччини. Згідно з повідомленням СБУ, той збирав для агресора розвіддані про місця базування Сил оборони у Слов’янську, Лимані та навколишніх селищах.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
513
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду