detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
17.01.2024 18:13
Російський агент, який шпигував на Одещині, проведе за ґратами 15 років
Російський агент, який шпигував на Одещині, проведе за ґратами 15 років
Такий термін зловмисник отримав за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Російський агент, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру Одещини, отримав 15 років ув’язнення. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника в результаті спецоперації в Одеській області ще наприкінці січня минулого року, повідомляє сайт СБУ. Днями суд виніс йому вирок, визнавши винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Засуджений — колишній працівник одного з підприємств Ізмаїльського річного порту. Після початку повномасштабного вторгнення РФ його дистанційно завербував представник російських спецслужб.

Найбільше ворожого інформатора цікавили місця розташування електропідстанцій та українських блокпостів на території Ізмаїла. Також він стежив за автотранспортом, який прибував до місцевого річпорту, та розвідував специфіку його охорони.

Отримані відомості засуджений направляв агресору у вигляді текстових повідомлень з фото та електронними координатами об’єктів через анонімний чат у месенджері.

Під час обшуків у зловмисника вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ. Розслідування проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що киянин, який готував ворожі удари по позиціях ЗСУ і Нацгвардії, отримав 15-річний термін ув'язнення. Він був учасником агентурної групи ФСБ, яку було знешкоджено восени минулого року. 

Крім того, ми писали про те, що Служба безпеки України затримала інформатора спецслужб РФ у прифронтових районах Донеччини. Згідно з повідомленням СБУ, той збирав для агресора розвіддані про місця базування Сил оборони у Слов’янську, Лимані та навколишніх селищах.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY