Зеленський призначив нову представницю у Верховній Раді

Зеленський призначив нову представницю у Верховній Раді

20 Грудня 2023
632
20 Грудня 2023
12:03

Зеленський призначив нову представницю у Верховній Раді

632
Представницею президента в Раді стала народна депутатка від партії «Слуга народу» Галина Михайлюк.
Зеленський призначив нову представницю у Верховній Раді
Зеленський призначив нову представницю у Верховній Раді

Президент Володимир Зеленський призначив своєю представницею у Верховній Раді народну депутатку від фракції «Слуга народу» Галину Михайлюк. Про це свідчить указ президента №823/2023, передає «УП».

Галина Михайлюк — народна депутатка від партії «Слуга народу», заступниця голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, разом із нардепом з «Голосу» Ярославом Железняком є співголовою депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Японією та Австралією.

Железняк привітав колегу з призначенням і додав, що вона «дуже заслуговує на це». За його словами, Михайлюк очолювала українську делегацію на переговорах з японськими та австралійськими парламентарями «і в роботі викладалась на всі 110% — результат ви бачите по підтримці».

За даними руху «Чесно», наприкінці 2022 року Михайлюк проголосувала за містобудівну реформу (законопроєкт #5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України.

За освітою юристка, раніше Михайлюк викладала в Києво-Могилянській академії та Українському вільному університеті в Мюнхені, а також Університеті Арканзасу (США). Була експерткою та радницею з питань підготовки законів Консультативної місії ЄС в Україні.

7 грудня президент Володимир Зеленський звільнив з посади свого представника у парламенті народного депутата від «Слуги народу» Федора Веніславського

Перед тим Федір Веніславський, який входить до складу парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, заявив, що перебування в цьому комітеті нардепки Мар'яни Безуглої є загрозою національній безпеці. Так він відреагував на вимогу Безуглої відправити у відставку Валерія Залужного через те, що головнокомандувач ЗСУ не представляє «плану війни». 

Сам Веніславський пояснив причини своєї відставки тим, що зайнятий кількома суто військовими проєктами, через що часто доводиться бувати поблизу лінії фронту. «Відповідно, не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента», — сказав він.

Веніславський був представником президента у Верховній Раді з вересня 2022-го, до того представляв президента в Конституційному Суді.

Фото: Галина Михайлюк / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду