Зеленський звільнив Федора Веніславського з посади представника президента у парламенті

Зеленський звільнив Федора Веніславського з посади представника президента у парламенті

7 Грудня 2023
2005
7 Грудня 2023
14:09

Зеленський звільнив Федора Веніславського з посади представника президента у парламенті

2005
Перед тим Веніславський заявив про необхідність виключити Мар’яну Безуглу з парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.
Зеленський звільнив Федора Веніславського з посади представника президента у парламенті
Зеленський звільнив Федора Веніславського з посади представника президента у парламенті

Президент Володимир Зеленський звільнив народного депутата від «Слуги народу» Федора Веніславського з посади свого представника у парламенті. 

«Увільнити Веніславського Федора Володимировича від виконання обов’язків Представника Президента України у Верховній Раді України», — йдеться в указі президента, оприлюдненому 7 грудня 2023 року на сайті глави держави.

Веніславський був представником президента в Конституційному Суді України з червня 2019 року до вересня 2022-го, а потім був призначений його представником у Верховній Раді.

Нагадаємо, днями Федір Веніславський, який входить до складу парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, заявив, що перебування в цьому комітеті нардепки Мар'яни Безуглої є загрозою національній безпеці. Так він відреагував на вимогу Безуглої відправити у відставку Валерія Залужного через те, що головнокомандувач ЗСУ не представляє «плану війни». 

«Я вважаю, що висловлювання в умовах війни може мати вкрай негативні наслідки, тим паче з огляду на ті чутливі питання для безпеки та оборони держави, які розглядає комітет. Тому я вважаю, що така діяльність, така поведінка пані Безуглої є неприпустимою. Тому її перебування в комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці», — зазначив Веніславський в ефірі радіо NV, коментуючи висловлювання Безуглої в соцмережах.

Після оприлюднення указу про звільнення Веніславського Мар'яна Безугла опублікувала на сторінці у фейсбуку два скриншоти — з повідомленням про відставку представника президента та з його цитатою про саму нардепку. Щоправда, ця цитата стосується вимоги Веніславського виключити Безуглу з «оборонного» комітету парламенту, яку він висунув ще у березні 2023 року. Тоді він також наголошував на тому, що перебування Безуглої в комітеті може становити загрозу національній безпеці.

У коментарі Lіga.net Федір Веніславський пояснив причини своєї відставки. За його словами, питання звільнення він обговорював із Володимиром Зеленським кілька днів тому. Веніславський повідомив, що зайнятий кількома суто військовими проєктами, через що часто доводиться бувати поблизу лінії фронту. «Відповідно, не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента», — сказав він.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2005
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду