detector.media
12.12.2023 14:10
У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом
У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом
Завідувачка дитячого садка та інструктор з фізкультури, «розуміючи свою відповідальність за інцидент», написали заяви про звільнення.

В одному з дитячих садків у російському Хабаровську учасникам змагань роздали грамоти з державною символікою України — гербом та прапором. Про це пише «Медуза».

За інформацією видання, в управлінні освіти міста 11 грудня повідомили, що причиною «неприпустимої ситуації» на змаганнях, у яких брали участь вихованці кількох дошкільних закладів, стала помилка інструктора з фізкультури з дитячого садка № 122. Співробітниця дитячого садка, заявили в управлінні освіти, «завантажила шаблон грамоти в інтернеті, роздрукувала та принесла на змагання».

Грамоти були вилучені, розпочато перевірку обставин «надзвичайної події». У місцевому управлінні освіти пообіцяли провести бесіди та іспити з приводу знання російської символіки з усіма співробітниками освітніх закладів міста.

12 грудня мер Хабаровська Сергій Кравчук оголосив, що завідувачка дитячого садка та інструктор з фізкультури, «розуміючи свою відповідальність за інцидент», написали заяви про звільнення. Також Кравчук заявив, що приносить вибачення вихованцям дитячого садка №122 та їхнім батькам.

«Мною прийнято рішення про проведення додаткових заходів щодо завдань патріотичного виховання з колективами всіх дошкільних освітніх закладів міста Хабаровська», — відрапортував мер.

У російських пропагандистських ЗМІ, зауважує «Медуза», регулярно з’являються сюжети щодо скарг громадян на використання української символіки. Так, у травні цього року повідомлялося, що в Татарстані дитячий колектив виступив у костюмах жовто-синього кольору на тлі банера «Zа мир». Представникам будинку культури міста Агриз, де проходив концерт, довелося пояснювати, що жодного політичного забарвлення костюми не мали. «Випадково це все, у нас район трохи бідний, що у нас є, то й одягаємо, без політичного забарвлення», — пояснили тоді журналістам в адміністрації будинку культури.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в тимчасово окупованому Бердянську до Дня Незалежності України місцеві встановили синьо-жовтий прапор.

Читайте також:

Фото: телеграм-канал «Дерзкий Хабаровск»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY