Президент та військове командування привітали воїнів з Днем Збройних сил (ВІДЕО)

Президент та військове командування привітали воїнів з Днем Збройних сил (ВІДЕО)

6 Грудня 2023
943
6 Грудня 2023
12:35

Президент та військове командування привітали воїнів з Днем Збройних сил (ВІДЕО)

943
Президент закликав українців прийти до стіни пам’яті українських воїнів та віддати шану полеглим героям.
Президент та військове командування привітали воїнів з Днем Збройних сил (ВІДЕО)
Президент та військове командування привітали воїнів з Днем Збройних сил (ВІДЕО)

Президент і вище військове командування привітали українських військових з Днем Збройних сил України.

Володимир Зеленський у своєму відеозверненні показав, як о 7-ій ранку пройшовся вулицями Києва від Офісу президента до Стіни пам’яті українських героїв. Він закликав українців теж прийти в це місце, щоб віддати шану полеглим героям, подумати про минуле і майбутнє.

«6 грудня, 7 ранку, день Збройних сил. День незламних чоловіків і жінок, день героїв, день всіх, хто продовжує боронити державу і хто віддав своє власне життя, щоб не віддати Україну.

Саме зараз я йду до стіни їхньої пам’яті. Тим, хто поки тут не був, варто прийти, побачити обличчя наших героїв, заглянути їм в очі і просто помовчати. Згадати цей ранок і ранок 651 день тому — як було гучно і чимало кому було страшно тоді, але страх програв, і тепер про нас почули всі, як було важко тоді і як не соромно тепер. Згадати, що могли втратити і що зберегли, знаючи, завдяки кому саме і заради чого саме», — сказав президент.

«Позаду 9 років і 651 день війни, а попереду перемога. Як би не було складно, дійдемо до наших кордонів, до наших людей, до нашого миру, завдяки нашим людям, народу і ЗСУ.

Я вітаю всіх вас з професійним святом. Сьогодні одне слово — “Молодці!”, одна емоція — вдячність, одне бажання — перемога.

Пам’ятаймо, до тих, хто поводився добре, прийде святий Миколай Чудотворець, а до тих, хто поводився нікчемно, прийдуть ЗСУ — творці справедливості», — сказав президент.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував усім українським воїнам, які роблять свою важку роботу.

«Схиляю голову перед вашим подвигом! Перед кожним солдатом, сержантом і офіцером. Особливо перед тими, хто сьогодні у вогні боїв та під обстрілами, у холодних замерзлих окопах та руїнах міцно тримає оборону та нищить підступного ворога.

Саме ви, незважаючи на звання та посади, стоїте за майбутнє наших дітей. Це те, заради чого ми боремося, не маючи права на поразку.

Гордий за кожного, хто сьогодні перебуває в лавах Збройних сил України. Україна не здається — завдяки вам. І завдяки вам я знову і знову переконуюсь — як би важко нам не було, але точно не буде соромно!» — сказав головнокомандувач.

 

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко запевнив бійців Збройних сил, що прикордонники з ними пліч-о-пліч — у боях на лінії фронту та на інших важливих напрямках, де укріплюється безпека нашої країни.

«Спільно ми виборюємо Перемогу. ...Підтримка один одного залишається запорукою нашої сили. …ЗСУ продовжують свій непростий шлях розвитку, в боях пишучи новітню історію українського війська. Хай набутий українськими воїнами бойовий досвід невпинно звільняє українську територію і населені пункти від загарбників та наближає мир», — сказав Дейнеко.

«Десятий рік поспіль Збройні сили України показують світові, що є надпотужною силою, та знищують мерзенне зло на своїй землі.

Кожен наш крок на полі бою — це боротьба за життя нації та країни. Як би складно нам не було, але ми долаємо цей шлях, допоки не дістанемося найголовнішої цілі — перемоги України!» — сказав командувач Сил спеціальних операцій Сергій Лупанчук.

«Вашу пожертву важко переоцінити, і лише згодом, з роками історики зможуть наблизитися до усвідомлення того героїзму, який ви всі проявляєте і який став нашим повсякденням. Про вас будуть пам’ятати. Про всіх. Про живих і загиблих. І в першу чергу завдяки вам Україна матиме шанс на збереження своєї національної ідентичності!» — сказав у привітанні командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа.

Фото: звернення президента / скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
943
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду