Суд засудив Остапа Ступку за «п’яну» ДТП, але не ув’язнив

Суд засудив Остапа Ступку за «п’яну» ДТП, але не ув’язнив

24 Листопада 2023
3098
24 Листопада 2023
14:06

Суд засудив Остапа Ступку за «п’яну» ДТП, але не ув’язнив

3098
Сторона обвинувачення вважає вирок м’яким, сторона захисту — надмірно суворим, тому оскаржуватимуть його.
Суд засудив Остапа Ступку за «п’яну» ДТП, але не ув’язнив
Суд засудив Остапа Ступку за «п’яну» ДТП, але не ув’язнив

Суд визнав винним актора Остапа Ступку у скоєнні ДТП в нетверезому стані та призначив покарання у вигляді обмеження волі на три роки з позбавленням права керування автомобілем на вісім років. Про це повідомила Київська міська прокуратура. Хоча правоохоронці не називають імені засудженого, обставини справи вказують на Ступку, який навесні 2023 року в стані сп’яніння потрапив у дорожню пригоду в Голосіївському районі Києва. 

«Прокурор довів в суді, що водій автомобіля Range Rover, рухаючись по вул. Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад “Драгер” показав 1,62 проміле алкоголю в його крові. За сукупністю доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 8 років», — ідеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Судячи зі слів адвоката Остапа Ступки, сідати за ґрати засуджений не буде: обмеження волі зобов'язує актора з'являтися в спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт. Про це повідомило Суспільне, яке цитує Остапа Ступку: «Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом’якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було би доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна».

Захист актора планує подавати апеляцію. Впродовж місяця, поки вирок не набуде сили, щодо Ступки діятиме міра запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту.

Прокуратура також збирається оскаржувати вирок. Нагадаємо, раніше прокурор Київської міської прокуратури просив призначити Остапу Ступці покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте після ухвалення судового рішення про трирічне обмеження волі прокуратура заявила, що подаватиме апеляцію: «Вирок суду буде оскаржено прокурором в апеляційному порядку з підстав неправильного застосування закону про кримінальну відповідальність, через м’якість призначеного покарання».

Як повідомлялось, 4 квітня актор Остап Ступка вчинив ДТП у Києві, за кермом позашляховика Range Rover в’їхавши у припарковане на узбіччі авто, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Потерпілого госпіталізували з травмами різного ступеню тяжкості.

5 квітня Остапу Ступці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

6 квітня підозрюваного звільнили в залі суду та оголосили про нічний домашній арешт до 5 червня включно. «Те, що трапилося, це, звичайно, якийсь фатум. Я не знаю, як це назвати. Зі свого боку я зобов’язуюсь надавати всіляку допомогу потерпілому: що стосується одужання, лікування і подальшого його життя. Тому я б хотів попросити вибачення», — сказав Ступка в залі суду після звільнення.

Враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфікували на ч. 2 ст. 286-1 КК України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

На фото — Остап Ступка в залі Голосіївського районного суду міста Києва. 23 листопада 2023 року

Фото: Нікіта Галка / Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3098
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду