detector.media
24.11.2023 14:06
Суд засудив Остапа Ступку за «п’яну» ДТП, але не ув’язнив
Суд засудив Остапа Ступку за «п’яну» ДТП, але не ув’язнив
Сторона обвинувачення вважає вирок м’яким, сторона захисту — надмірно суворим, тому оскаржуватимуть його.

Суд визнав винним актора Остапа Ступку у скоєнні ДТП в нетверезому стані та призначив покарання у вигляді обмеження волі на три роки з позбавленням права керування автомобілем на вісім років. Про це повідомила Київська міська прокуратура. Хоча правоохоронці не називають імені засудженого, обставини справи вказують на Ступку, який навесні 2023 року в стані сп’яніння потрапив у дорожню пригоду в Голосіївському районі Києва. 

«Прокурор довів в суді, що водій автомобіля Range Rover, рухаючись по вул. Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад “Драгер” показав 1,62 проміле алкоголю в його крові. За сукупністю доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 8 років», — ідеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Судячи зі слів адвоката Остапа Ступки, сідати за ґрати засуджений не буде: обмеження волі зобов'язує актора з'являтися в спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт. Про це повідомило Суспільне, яке цитує Остапа Ступку: «Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом’якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було би доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна».

Захист актора планує подавати апеляцію. Впродовж місяця, поки вирок не набуде сили, щодо Ступки діятиме міра запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту.

Прокуратура також збирається оскаржувати вирок. Нагадаємо, раніше прокурор Київської міської прокуратури просив призначити Остапу Ступці покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте після ухвалення судового рішення про трирічне обмеження волі прокуратура заявила, що подаватиме апеляцію: «Вирок суду буде оскаржено прокурором в апеляційному порядку з підстав неправильного застосування закону про кримінальну відповідальність, через м’якість призначеного покарання».

Як повідомлялось, 4 квітня актор Остап Ступка вчинив ДТП у Києві, за кермом позашляховика Range Rover в’їхавши у припарковане на узбіччі авто, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Потерпілого госпіталізували з травмами різного ступеню тяжкості.

5 квітня Остапу Ступці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

6 квітня підозрюваного звільнили в залі суду та оголосили про нічний домашній арешт до 5 червня включно. «Те, що трапилося, це, звичайно, якийсь фатум. Я не знаю, як це назвати. Зі свого боку я зобов’язуюсь надавати всіляку допомогу потерпілому: що стосується одужання, лікування і подальшого його життя. Тому я б хотів попросити вибачення», — сказав Ступка в залі суду після звільнення.

Враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфікували на ч. 2 ст. 286-1 КК України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

На фото — Остап Ступка в залі Голосіївського районного суду міста Києва. 23 листопада 2023 року

Фото: Нікіта Галка / Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY