Кремль продовжує свою практику поділу українців «на сорти»

Кремль продовжує свою практику поділу українців «на сорти»

24 Листопада 2023
2315
24 Листопада 2023
10:39

Кремль продовжує свою практику поділу українців «на сорти»

2315
Жителів окупованих територій, які не хочуть отримувати російський паспорт, загарбники відносять до «третього сорту».
Кремль продовжує свою практику поділу українців «на сорти»
Кремль продовжує свою практику поділу українців «на сорти»

Російські загарбники ділять громадян України на тимчасово окупованих територіях на «три сорти». Про це розповів Центр національного спротиву.

«Росіяни вже потроху змирились з тим, що українці не хочуть отримувати паспорт РФ. Так, з 2025 року за планом кремля всі мешканці тимчасово окупованих територій мали б отримати червону макулатуру, та місцеві продовжують спротив ініціативам окупантів. Відтак ворог вже виокремив три категорії мешканців ТОТ», — ідеться в повідомленні.

До першої категорії відносять тих, хто отримав паспорт РФ. До другої — тих, хто мають посвідку на проживання, якщо вони не бажають отримувати паспорт. І третьою категорією є «особи без громадянства», тобто українці, які принципово не бажають отримувати ні посвідку, ні паспорт ворога.

«Окупаційна адміністрація починає агітувати останніх отримувати посвідку, аби відзвітувати про успіхи, адже ціль всього дійства – “легалізація” окупації й демонстрація “прихильності” місцевих до російської влади», — наголошує ЦНС.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, як окупанти змушують мешканців тимчасово окупованих територій брати російські паспорти у статті «“Батіг” та “пряник”».

Також ми повідомляли про те, що на окупованій частині Херсонщини загарбники проводять місячник здачі українських паспортів «на камеру»: зйомки постановної «відмови» українців на ТОТ від українських паспортів ворог використовує у своїх пропагандистських сюжетах на російському телебаченні.

Читайте також:

Фото: ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2315
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду