На тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються запровадити свої «свята»

На тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються запровадити свої «свята»

26 Листопада 2023
6390
26 Листопада 2023
19:39

На тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються запровадити свої «свята»

6390
Загарбники воліють проводити нейтральні за змістом заходи для «заспокоєння» місцевого українського населення та створення атмосфери «нормального життя».
На тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються запровадити свої «свята»
На тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються запровадити свої «свята»

На тимчасово захоплених територіях півдня та сходу України російські окупаційні адміністрації активно виконують розпорядження Кремля з насадження російського календаря «свят». Зокрема сьогодні, в останню неділю листопада, росіяни відзначають «день матері».  Про це повідомляє Центр національного спротиву

Зазначається, що загарбники намагаються максимально використовувати нейтральні за змістом заходи для «заспокоєння» місцевого населення та створення атмосфери «нормального життя», оскільки, як кажуть окупанти у своїх «вітаннях», це свята, до яких ніхто «не може зостатися байдужим».  

«Тож які цінності росіяни намагаються нав’язати через усі ці вітання, якими вони зараз завалили інформаційні ресурси на тимчасово окупованих територіях? Вітання є максимально нейтральними, без згадування воєнних дій, окремо на них акцентувалась увага під час  місцевих “концертів”, на яких також проводилася прихована агітація за путінську партію “єдіная росія”. Проте у змісті таких виступів можна помітити, що жінкам виділяється виключно завдання народжувати, виховувати “справжніх чоловіків” та по мінімуму ангажуватись у “справи державні”», — йдеться у повідомленні ЦНС. 

У Центрі вважають, що українці, які вже 21 місяць чинять спротив російським окупантам, мали змогу пересвідчилися, як насправді виглядає  «виховання російських матерів».  

«Станом на сьогодні майже 325 000 тисяч російських окупантів було знищено, або ж вони зазнали значних каліцтв. Ще більше тих, хто отримав каліцтва середнього та легкого ступеня. Ця кількість співмірна з наявними даними щодо чисельності населення Архангельська чи Бєлгорода. Але жодного суттєвого виступу їхніх матерів ми не побачили. Навпаки, чимало з них витурили своїх синів здійснювати злочини на території України», — наголошують у ЦНС.  

Повідомляється також, що за інформацією українських громадян, які перебувають на ТОТ, «фіксується від 20 до 30 фактів грабежу із заданням тілесних ушкоджень, зґвалтування, викрадення рухомого майна чи силового заволодіння помешкання. А з перехоплених розмов окупантів з їхніми дружинами та матерями чути, як ці жінки радіють кожному факту “наживи” та очікують моменту, коли зможуть переїхати у “звільнені” від українців помешкання». 

Центр національного спротиву закликав уникати участі у цих псевдосвяткуваннях та відмежувати від них власних дітей, «якщо ж цього неможливо уникнути, максимально формально ангажуйтесь до цих заходів. Також ви можете повідомити про організаторів цих заходів та колаборантів у наш телеграм-бот». 

Нагадаємо, на території тимчасово окупованої Іванівської громади Генічеського району Херсонщини російські загарбники знищили 14 пам’ятників жертвам Голодомору в Україні.

А українські партизани, активісти руху спротиву «Жовта стрічка» продовжують поширювати на вулицях тимчасово окупованих міст українську символіку.

Фото: Центр національного спротиву

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6390
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду