ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази

ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази

10 Листопада 2023
547
10 Листопада 2023
14:06

ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази

547
Росіяни телефонують українцям, які перебувають у Газі, переконують їх, що «Україна вас кинула», кажуть, що «Росія готова вас евакуювати», але взамін вимагають інтерв’ю для російських пропагандистів.
ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази
ГУР: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази

Росія запустила чергову інформаційну операцію на Близькому Сході з метою дискредитувати Україну. Росіяни телефонують українцям, які наразі перебувають у Газі, та поширюють серед них фейкові меседжі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Зокрема, українців запевняють у тому, що «Україна вас кинула», «порятунку більше не буде», «Росія готова вас евакуювати».

При цьому російські абоненти дають зрозуміти, що в обмін за можливість нібито евакуюватись із Сектору Гази потрібно буде дати інтерв’ю для російського інформаційного агентства. Детальніше про зміст інтерв’ю чи можливі запитання «рятівники» не кажуть нічого. 

«Отже, терористична Москва традиційно прагне скористатися загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, аби перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме — створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні», — повідомляє ГУР. 

Розвідка закликає українців у Газі повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку невідомих росіян.

Відзначимо, як повідомив президент Володимир Зеленський, за минулу добу Україна евакуювала із Сектора Гази ще 160 своїх громадян, а також 9 громадян Молдови. Загалом цього тижня врятовані вже 203 українських громадян. Усього Україна отримала дозволи на виїзд із Сектора Гази для 329 українців.

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки повідомляло, що російське ГРУ вже передало бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, вироблену в США та ЄС. Таким чином росіяни хочуть звинуватити Україну в буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі. 

Ілюстрація: ГУР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
547
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду