ГУР: Російські окупанти планують провокації на ЗАЕС «під чужим прапором»

ГУР: Російські окупанти планують провокації на ЗАЕС «під чужим прапором»

19 Липня 2023
1737
19 Липня 2023
20:03

ГУР: Російські окупанти планують провокації на ЗАЕС «під чужим прапором»

1737
За даними української розвідки, спецслужба окупантів поширює інформацію про те, що наприкінці липня буде організовано «штурм» атомної станції, в якому начебто мають взяти участь «штурмові групи» і неназвані «добровольчі озброєні підрозділи України».
ГУР: Російські окупанти планують провокації на ЗАЕС «під чужим прапором»
ГУР: Російські окупанти планують провокації на ЗАЕС «під чужим прапором»

Російські загарбники планують чергові провокації на Запорізькій АЕС із застосуванням важкого озброєння «під чужим прапором». Про це попереджає ГУР Міноборони. 

«Імовірно найближчим часом окупанти планують організацію чергової збройної провокації на території Запорізької атомної електростанції. З цією метою "департамент військової контррозвідки" ФСБ поширює серед особового складу окупаційного контингенту інформацію про начебто підготовку українськими Силами безпеки і оборони штурму ЗАЕС»ідеться в повідомленні розвідки.

Спецслужба окупантів поширює інформацію про те, що наприкінці липня буде організовано «штурм» атомної станції, в якому начебто мають взяти участь «штурмові групи» і неназвані «добровольчі озброєні підрозділи України».

У ГУР зауважують, що тиражування цієї дезінформації може свідчити про підготовку росіянами операції, яка призведе до масштабної аварії на ЗАЕС. За наявною інформацією, наразі ворог готує імітаційні обстріли станції, аби згодом звинуватити в них Україну.

4 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що на зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС росіяни розмістили предмети, схожі на вибухові пристрої, аби створити картинку обстрілів з боку України.

Водночас росіяни у соцмережах поширювали фейки про те, що нібито Україна в ніч на 5 липня може атакувати Запорізьку АЕС безпілотниками.

Нагадаємо, 22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на захопленій нею Запорізькій АЕС і «все для цього підготувала».

25 червня очільник головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій атомній електростанції. Біля чотирьох із шести енергоблоків розмістили техніку з вибухівкою.

В «Енергоатомі» повідомляли, що, незважаючи на підрив Каховської ГЕС російськими окупантами, ситуація навколо Запорізької АЕС залишається контрольованою, води у ставку-охолоджувачі достатньо для забезпечення потреб станції.

Фото: «Енергоатом»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1737
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду