detector.media
04.11.2023 00:01
Прокат документальної стрічки про Івана Дзюбу призупинено
Прокат документальної стрічки про Івана Дзюбу призупинено
Кінопрокат фільму Сергія Буковського, який розпочався 2 листопада, відкладено на невизначений термін, - повідомили у дистрибюторській компанії KyivMusicFilm.

У четвер, 2 листопада, у прокат вийшов документальний фільм Сергія Буковського «Іван і Марта», який розповідає про письменника та дисидента Івана Дзюбу та його дружину Марту. Натомість, уже 3 листопада компанія-дистрибютор KyivMusicFilm повідомила, що показ стрічки у кінотеатрах доведеться відкласти на деякий час.

«Ми щиро вболіваємо за стрічку, і дуже хочемо, щоб у вас була змога побачити цю неймовірну історію на великих екранах. Однак через невирішені питання продюсерів з Держкіно, про які нам стало відомо лише в день старту прокату, ми не можемо випустити фільм. Наразі кінотеатри зупинили продаж квитків та скасували сеанси. Наша команда активно працює над вирішенням цієї ситуації, і ми обов’язково повернемось до вас з хорошими новинами!», – йдеться у повідомленні KyivMusicFilm.

У чому саме полягають питання, які продюсери стрічки не вирішили з Держкіно, дистрибюторська компанія не повідомила.

Нагадаємо, 2 листопада кінорежисер Сергій Буковський серед інших кінематографістів підписав відкрите звернення до Кабінету міністрів, у якому кіноспільнота закликала уряд не ухвалювати проєкт Стратегії розвитку кіно до 2027 року, вимагала звільнити керівництво Держкіно та провести конкурс на нового голову Агентства.

Фото: кадр із фільму "Іван і Марта" Сергія Буковського. Іван та Марта Дзюби/Суспільне. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY