СБУ затримала шпигуна, який за допомогою вебкамер стежив за колонами ЗСУ (ВІДЕО)

СБУ затримала шпигуна, який за допомогою вебкамер стежив за колонами ЗСУ (ВІДЕО)

30 Жовтня 2023
631
30 Жовтня 2023
12:05

СБУ затримала шпигуна, який за допомогою вебкамер стежив за колонами ЗСУ (ВІДЕО)

631
Місцевий житель добровільно запропонував свою допомогу ФСБ.
СБУ затримала шпигуна, який за допомогою вебкамер стежив за колонами ЗСУ (ВІДЕО)
СБУ затримала шпигуна, який за допомогою вебкамер стежив за колонами ЗСУ (ВІДЕО)

Служба безпеки України затримала агента ФСБ в Запоріжжі. Про це повідомляє пресслужба СБУ. Шпигун збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки і військових Сил оборони, які рухались на передову.

Як встановили українські спецслужби, агент розмістив власні приховані вебкамери вздовж основних автошляхів регіону в тих локаціях, на які йому вказав «куратор» з ФСБ.

Для маскування відеопристрої були закріплені на опорах зовнішнього освітлення доріг. Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ.

У зоні особливої уваги були колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті.

За виконання ворожого завдання російська спецслужба переказала на банківську картку свого агента грошову винагороду в розмірі 30 тисяч гривень.

У поле зору українських спецслужб агент ФСБ потрапив, коли намагався збирати відомості про Запорізьке обласне управління СБУ.

Після того співробітники Служби безпеки виявили і деактивували приховані відеопристрої, чим запобігли передачі розвідданих агресору.

Затримали агента під час технічної перевірки однієї з вебкамер.

За даними слідства, шпигуном виявився місцевий житель. Наприкінці вересня цього року він дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського телеграм-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України.

Після отримання «пропозиції» адміністратор російського інтернет-ресурсу вивів чоловіка на зв’язок через месенджер з представником ФСБ.

Під час обшуку в помешканні затриманого виявлено нову вебкамеру, а також вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для спілкування з ФСБ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (замах на державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Шпигуну загрожує довічне ув’язнення.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
631
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду