detector.media
27.10.2023 13:50
Очільник МКІП та мовний обмудсман писали диктант
Очільник МКІП та мовний обмудсман писали диктант
Всеукраїнський радіодиктант традиційно приурочений до Дня української писемності та мови.

Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв та Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь взяли участь у написанні Радіодиктанту національної єдності до Дня української писемності та мови. Це повідомляє агентство Укрінформ.

«Диктант написав. Дуже старався, щоб було без помилок, проте відчував, що є складнощі у пунктуації, це закладено було автором», — сказав в. о. міністра Карандєєв. За його словами, він згадав шкільні роки.

Ростислав Карандєєв

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розповів, що цьогорічний диктант «був фантастичний, і за стилістикою, і за пунктуацією, і за сенсом… Звичайно, мені не вистачало моїх миколаївських степових образів, згадок про Південний Буг, про наш степовий край, Чорне море». Він додав, що його родина, мати в Миколаєві також сьогодні долучились до написання диктанту.

Тарас Кремінь

Як повідомляє кореспондент агентства, до написання радіодиктанту єдності у стінах Таврійського університету також долучились очільники багатьох обласних та міських військових адміністрацій, ректори та викладачі українських університетів, студенти.

Цьогорічний текст радіодиктанту «Дороги України» написала лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав радіодиктант актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

27 жовтня — День української писемності та мови.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY