Велика Британія: Росія продовжує поширювати дезінформацію на Форумі ОБСЄ

Велика Британія: Росія продовжує поширювати дезінформацію на Форумі ОБСЄ

19 Жовтня 2023
1528
19 Жовтня 2023
10:54

Велика Британія: Росія продовжує поширювати дезінформацію на Форумі ОБСЄ

1528
Радник делегації Британії в ОБСЄ: Росія демонструє абсолютну готовність спотворювати реальність для власних цілей.
Велика Британія: Росія продовжує поширювати дезінформацію на Форумі ОБСЄ
Велика Британія: Росія продовжує поширювати дезінформацію на Форумі ОБСЄ

Велика Британія заявила, що Росія продовжує поширювати дезінформацію на Форумі ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Минулого тижня ми слухали довгу російську заяву, укомплектовану слайдами, коли російська делегація намагалася захистити невиправдане. Російська заява свідчить про те, що Росію змусили незаконно вторгнутися в іншу суверенну країну всупереч міжнародному праву. Це мислення ґрунтується на хибному припущенні про те, що сила є правильною, і на абсолютній готовності Росії спотворювати реальність для власних цілей», — зазначив військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт, якого цитує пресслужба британського уряду.

Як свідчить стенограма на сайті російського МЗС, представниця Росії на засіданні Форуму 18 жовтня повторила тези російської пропаганди щодо України, зокрема згадала про «іноземних кураторів» України, «фіаско українського контрнаступу» та «київський режим, який веде війну проти мирного населення».

За словами Ніколаса Окотта, учасники Форуму постійно стають свідками «такої оманливої поведінки», а Росія єдина, хто намагається захистити незаконне вторгнення в Україну.

Представник Британії нагадав, що Росія також стверджувала, що «логіка Заходу — це просто ультиматуми». Натомість, як аргументував представник Сполучених Штатів, «єдиним ультиматумом, свідком якого став цей Форум, є безпрецедентні випадки, коли Росія двічі перешкоджала Форуму прийняти порядок денний — і це перешкоджало Форуму виконувати свій мандат», — зазначив Окотт

«Ми знову і знову бачимо зневагу, з якою Росія проводить цей Форум. Останніми тижнями ми закликали повернутися до зрілої дипломатії, але все ж піддаємося тим самим банальним, неточним і нестерпним образам. Тим часом Росія продовжує свою катастрофічну кампанію навколо міста Авдіївка», — додав він.

Москва публічно цю заяву Лондона не коментувала.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду