Орбан на зустрічі з Путіним назвав війну проти України «військовою операцією»

Орбан на зустрічі з Путіним назвав війну проти України «військовою операцією»

18 Жовтня 2023
7832
18 Жовтня 2023
09:53

Орбан на зустрічі з Путіним назвав війну проти України «військовою операцією»

7832
Угорський прем’єр нарікав на «складні обставини» для стосунків двох країн, причиною чого є «військова операція» та санкції Заходу. Він подякував Путіну за «відмінне партнерство».
Орбан на зустрічі з Путіним назвав війну проти України «військовою операцією»
Орбан на зустрічі з Путіним назвав війну проти України «військовою операцією»

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Пекіні назвав війну Росії проти України «військовою операцією». Про це повідомили угорське видання Népszava та новинний портал 24.hu.

Як повідомляється, російський пропагандистський ресурс «РИА Новости» опублікував фрагмент розмови Орбана та Путіна із синхронним перекладом російською. Росіяни переклали слова Орбана як «військова операція». Однак на тлі таки чути слова угорською «katona műveletek», тобто «військова операція».

Під час розмови з Путіним Орбан підрахував, скільки разів зустрічався з російським президентом із 2009 року, але жодного разу — «за таких складних обставин».

«Причиною цього є не що інше, як військова операція та супутні санкції Заходу», — сказав Орбан.

Відзначимо, російська пропаганда використовує евфемізм «спеціальна військова операція» для позначення загарбницької війни проти України.

«Ні, Вікторе. Те, що відбувається в Україні, — це не "спецоперація", це війна. Війна, у якій за наказом Путіна вбивають угорців із Закарпаття. Ганьба!» — відреагував депутат угорського парламенту Мартон Томпош, який є одним із засновників представленого в парламенті опозиційного руху Momentum.

Крім того, Орбан також зазначив, що Угорщина ніколи не хотіла і не збирається бути ворожою до Росії, тому робить все, що може, аби врятувати спільні досягнення. Він також подякував Путіну за те, що він залишається «відмінним партнером», а «Росатом» і «Газпром» виконують свої контрактні зобов’язання перед Угорщиною.

Читайте також:

Фото: зустріч Путіна та Орбана в Пекіні, 17 жовтня 2023 року / AP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7832
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарас
196 дн. тому
katona műveletek = військові (воєнні) дії. Різниці не бачите з "військова операція? ЖурноГлісти-клікбейтери.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду