У Вовчанську на Харківщині відновили українське цифрове мовлення

У Вовчанську на Харківщині відновили українське цифрове мовлення

4 Жовтня 2023
871
4 Жовтня 2023
20:50

У Вовчанську на Харківщині відновили українське цифрове мовлення

871
На 37-му частотному каналі в цифровому форматі DVB-T наразі працюють канали «UA Перший» і «Дім», а також «Українське радіо» і «Промінь».
У Вовчанську на Харківщині відновили українське цифрове мовлення
У Вовчанську на Харківщині відновили українське цифрове мовлення

У деокупованому місті Вовчанськ на Харківщині відновили доступ місцевих мешканців до українського теле- та радіомовлення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на своїй фейсбук-сторінці.

«Це місто серйозно постраждало від дій окупантів, в тому числі були пошкоджені телевізійні мережі. До того ж, стійкому мовленню у Вовчанську перешкоджав рельєф місцевості. Втім, зараз в місті в цифровому форматі можна дивитися українські телеканали та слухати радіо»йдеться у повідомленні.

Так, на 37-му частотному каналі в цифровому форматі DVB-T наразі працюють канали «UA Перший» і «Дім», а також «Українське радіо» і «Промінь». 

Окрім цього, «Українське радіо» мовить в ефірі на частоті 90,2 МГц.

Олег Синєгубов подякував працівникам Харківської філії Концерну радіомовлення, зв'язку та телебачення, співробітникам обласного управління СБУ, Нацполіції та всім причетним до відновлення українського мовлення у Вовчанську.

Він також додав, що в адміністрації ретельно моніторять ситуацію з безперебійним доступом до об’єктивної інформації та працюють над відновленням українського мовлення на всіх деокупованих територіях Харківщини.

Нагадаємо, у першій половині вересня 2022 року українська армія звільнила майже всі раніше окуповані Росією території Харківської області, зокрема Балаклію, Вовчанськ, Куп’янськ та Ізюм. Відступаючи, окупанти руйнували інфраструктуру. В Ізюмі та Балаклії були зруйновані ретрансляційні вежі. Частково зруйнована й розграбована вежа в Куп’янську.

У травні цього року вдалося відновити цифрове телебачення у місті Ізюм. Почав працювати мультиплекс МХ-1. Зараз в ефірі українські канали: «Суспільне Перший», «Рада», «1+1», «Суспільне Культура», IСTV, СТБ, «Інтер», УНІАН, «Бігуді», «Армія ТБ».

Фото: Robert Geiger / Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
871
Читайте також
18.05.2023 14:33
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 634
06.05.2023 09:15
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду