detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.10.2023 20:50
У Вовчанську на Харківщині відновили українське цифрове мовлення
У Вовчанську на Харківщині відновили українське цифрове мовлення
На 37-му частотному каналі в цифровому форматі DVB-T наразі працюють канали «UA Перший» і «Дім», а також «Українське радіо» і «Промінь».

У деокупованому місті Вовчанськ на Харківщині відновили доступ місцевих мешканців до українського теле- та радіомовлення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на своїй фейсбук-сторінці.

«Це місто серйозно постраждало від дій окупантів, в тому числі були пошкоджені телевізійні мережі. До того ж, стійкому мовленню у Вовчанську перешкоджав рельєф місцевості. Втім, зараз в місті в цифровому форматі можна дивитися українські телеканали та слухати радіо»йдеться у повідомленні.

Так, на 37-му частотному каналі в цифровому форматі DVB-T наразі працюють канали «UA Перший» і «Дім», а також «Українське радіо» і «Промінь». 

Окрім цього, «Українське радіо» мовить в ефірі на частоті 90,2 МГц.

Олег Синєгубов подякував працівникам Харківської філії Концерну радіомовлення, зв'язку та телебачення, співробітникам обласного управління СБУ, Нацполіції та всім причетним до відновлення українського мовлення у Вовчанську.

Він також додав, що в адміністрації ретельно моніторять ситуацію з безперебійним доступом до об’єктивної інформації та працюють над відновленням українського мовлення на всіх деокупованих територіях Харківщини.

Нагадаємо, у першій половині вересня 2022 року українська армія звільнила майже всі раніше окуповані Росією території Харківської області, зокрема Балаклію, Вовчанськ, Куп’янськ та Ізюм. Відступаючи, окупанти руйнували інфраструктуру. В Ізюмі та Балаклії були зруйновані ретрансляційні вежі. Частково зруйнована й розграбована вежа в Куп’янську.

У травні цього року вдалося відновити цифрове телебачення у місті Ізюм. Почав працювати мультиплекс МХ-1. Зараз в ефірі українські канали: «Суспільне Перший», «Рада», «1+1», «Суспільне Культура», IСTV, СТБ, «Інтер», УНІАН, «Бігуді», «Армія ТБ».

Фото: Robert Geiger / Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY