На СТБ анонсували вихід другого сезону «Пекельних борошен з Євгеном Клопотенком»

На СТБ анонсували вихід другого сезону «Пекельних борошен з Євгеном Клопотенком»

15 Вересня 2023
1226
15 Вересня 2023
18:19

На СТБ анонсували вихід другого сезону «Пекельних борошен з Євгеном Клопотенком»

1226
У студію до ведучого завітають Ольга Харлан, Юлія Саніна, Олексій Суровцев та інші зіркові гості.
На СТБ анонсували вихід другого сезону «Пекельних борошен з Євгеном Клопотенком»
На СТБ анонсували вихід другого сезону «Пекельних борошен з Євгеном Клопотенком»

23 вересня на телеканалі СТБ стартує другий сезон кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». Про це «Детектор медіа» дізнався від Starlight Production, яка виробляє телепродукт.

Щосуботи до ведучого програми — українського шефкухаря, ресторатора, амбасадора борщу і дослідника національної кухні Євгена Клопотенка — приходитиме зірковий гість або гостя. «За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії», — розповіли творці проєкту.

Цієї осені на кухні у Євгена Клопотенка глядачі побачать фехтувальницю Ольгу Харлан, співачку Юлію Саніну, акторку серіалу «Перевізниця» Анастасію Карпенко, актора серіалу «Слід» Олексія Суровцева, ведучу СТБ Тетяну Висоцьку та інших.

«У цьому сезоні ми прагнули показати глядачам унікальні й разом з тим доступні рецепти, які можна приготувати на власній кухні. І, на мою думку, нам це вдалось. Українська гастрономічна культура має дуже цікаву історію, глибокі сенси й дуже важливі культурні коди, розгадавши які, ми станемо ще більше усвідомлювати себе як нація. Створюючи цей проєкт, ми хочемо наповнити наших глядачів унікальною автентичною українською енергією. Бо ця українська енергія прекрасна», — прокоментував запуск нового сезону програми «Пекельні борошна» креативний продюсер проєкту Андрій Пишний.

Творча команда зазначає, що завдяки прямоті та щирості Євгена герої випусків поруч із ним не бояться бути собою і діляться особливими моментами свого життя.

Амадор Лопес, наприклад, повідає про свої благодійні концерти на фронті, де йому як хореографу латиноамериканського походження було кинуто виклик — він вчився танцювати макарену в шоломі та бронежилеті. У Злати Огнєвіч станеться майже романтичне побачення, адже між Євгеном та Златою на майданчику блиснула іскра відвертої симпатії. Наша олімпійська чемпіонка Ольга Харлан розповість, що ж вона сказала росіянці, коли відмовилася тиснути руку після своєї перемоги.

Євген Клопотенко анонсує в новому сезоні справжню кулінарну мапу України і ще більше оригінальних смакових поєднань, але найважливіше — це страви, які кожен глядач зможе приготувати вдома.

«В минулому сезоні було 28 страв, всі незвичні та прикольні. І що, на цьому українська кухня закінчується? Українці настільки безмежно круті люди, що придумали мільярди рецептів, тримали їх у секреті понад 1500 років, нікому про них не розповідали, а зараз той час, коли ми можемо і маємо говорити! Буде ще 28 рецептів: з різних кутків України. Це глибинні українські страви. Але найголовніше те, що кожну з них можна приготувати вдома із тих продуктів, які є в холодильнику. Деякі поєднання смаків будуть дивними, як то кавун і риба, картопля і мак, але це дивно лише для нас зараз. Бо раніше українці так їли. Радянський Союз накрив нас брехливою інформаційною ковдрою, через що кожен з дитинства, мабуть, вважав, що батон, пюре і котлета то українські страви. Батон — французький, котлета — італійська, пюре — французьке. Ми їмо не свою їжу. Нам треба повертатися до нашої кухні, готувати наші страви. Ми маємо відірвати наші звичні кулінарні традиції від росіян. Тоді наша кулінарія буде унікальна та автентична», — каже Євген Клопотенко.

Нагадаємо, «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» є власною розробкою телеканалу СТБ. Прем’єра першого сезону проєкту в ефірі СТБ відбулася в березні 2023 року. Проєкт одразу став лідером ранкового суботнього слоту і впевнено утримував цю позицію протягом усіх 14 тижнів. 

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що на Netflix вийде документальний фільм «Борщ. Секретний інгредієнт» із Євгеном Клопотенком.

14 жовтня 2020 року документальний тревел-проєкт «Борщ. Секретний інгредієнт» виробництва Film.ua вперше вийшов у прокат у кінотеатрах «Планета кіно». Ідея фільму з’явилась у продюсерки Наталки Якимович після допису на фейсбук-сторінці про борщ, у коментарях до якого користувачі почали ділитися, хто який борщ більше любить.

Згодом проєкт фільму виграв конкурс соціально вагомого контенту про Україну Pitch UA та отримав фінансову підтримку від Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Фото: канал СТБ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1226
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду