Колишній менеджер «112 Україна» має в окупованому Мелітополі охоронну фірму і, можливо, телеканал

Колишній менеджер «112 Україна» має в окупованому Мелітополі охоронну фірму і, можливо, телеканал

5 Вересня 2023
1715
5 Вересня 2023
12:32

Колишній менеджер «112 Україна» має в окупованому Мелітополі охоронну фірму і, можливо, телеканал

1715
Ідеться про Віктора Зубрицького, з яким пов'язані ТОВ «СВО 112» і ТОВ «Телеканал 113».
Колишній менеджер «112 Україна» має в окупованому Мелітополі охоронну фірму і, можливо, телеканал
Колишній менеджер «112 Україна» має в окупованому Мелітополі охоронну фірму і, можливо, телеканал

Колишній креативний директор телеканалу «112 Україна» Віктор Зубрицький в окупованому Мелітополі володіє охоронною фірмою ТОВ «СВО 112». Це випливає з даних реєстру, витяг з якого публікує «Детектор медіа». Назва цієї фірми розшифровується як «служба воєнізованої охорони» і зареєстрована вона в січні 2023 року.

Як стверджують джерела «ДМ» у правоохоронних органах, ця воєнізована охоронна фірма зараз займається рейдерством: захоплює українські компанії, допомагає змінити власників на користь окупантів чи колаборантів. «За даними СБУ, наразі Зубрицький обіймає посаду заступника керівника воєнізованої охорони — це окрема служба, щось типу правоохоронного органу у підпорядкуванні Балицького, захоплює приватний бізнес». Також джерело вказує, що у Зубрицького тісні зв’язки з «еленерівцями». Перевірити чи підтвердити ці дані з незалежних джерел «ДМ» не вдалося. Віктор Зубрицький на момент публікації не відповів на запитання «ДМ».

У 2021 році громадянин Російської Федерації Віктор Зубрицький зареєстрував і досі є єдиним власником приватного охоронного підприємства «Ярд» у Москві.

В окупованому Мелітополі також зареєстроване ТОВ «Телеканал 113», власником та генеральним директором якого зареєстрований 26-річний Ян Вікторович Зубрицький. У 2013 році він навчався в КПІ, а потім переїхав за кордон, навчався і жив у Словаччині. ТОВ «Телеканал 113» має спільний імейл для звернень з компанією «112 СВО». Поки що слідів діяльності компанії ТОВ «Телеканал 113» виявити не вдалося.

В середині липня стало відомо, що засновник і колишній креативний директор каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький балотується від партії «Єдина Росія» до російської Держдуми на окупованих територіях Запорізької області.

У своїй агітації він переконує, що начебто українці проголосували на референдумі за «вступ до нової держави», а Росія значно більше дбає про добробут, ніж Україна.

52-річний Віктор Зубрицький родом з Миколаєва, називає себе радником голови окупаційної «адміністрації» Запорізької області. 

Читайте також:

Раніше Зубрицький жив у Києві та працював креативним директором телеканалу «112 Україна», а його дружина була співвласницею «112»-го. 

Одразу після Революції Гідності Зубрицький утік з України.

У 2016-му Зубрицький потрапив у список «21», який передбачав запровадження персональних санкцій щодо Віктора Януковича та людей із його найближчого оточення. Він перебував у цьому списку як організатор операції з дезінформації українців про Майдан. 

Також Зубрицький спродюсував два антиукраїнські пропагандистські фільми: «Бійня на Майдані» (2014 рік) та «Україна у вогні» (2016 рік).

Нагадаємо, 8 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалів «Наш», «Максі ТВ», «112», NewsOne, ZIK, UkrLive та Перший незалежний. Усі ці канали та їх юридичні особи перебувають у санкційних списках.

У лютому 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів «групи Медведчука» — «112 Україна», NewsOne і ZIK. Санкції запроваджено на п’ять років. Крім того, Нацрада намагається через суд стягнути штрафи з каналів Медведчука та Мураєва на суму 460 тисяч гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1715
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду