detector.media
05.09.2023 12:32
Колишній менеджер «112 Україна» має в окупованому Мелітополі охоронну фірму і, можливо, телеканал
Колишній менеджер «112 Україна» має в окупованому Мелітополі охоронну фірму і, можливо, телеканал
Ідеться про Віктора Зубрицького, з яким пов'язані ТОВ «СВО 112» і ТОВ «Телеканал 113».

Колишній креативний директор телеканалу «112 Україна» Віктор Зубрицький в окупованому Мелітополі володіє охоронною фірмою ТОВ «СВО 112». Це випливає з даних реєстру, витяг з якого публікує «Детектор медіа». Назва цієї фірми розшифровується як «служба воєнізованої охорони» і зареєстрована вона в січні 2023 року.

Як стверджують джерела «ДМ» у правоохоронних органах, ця воєнізована охоронна фірма зараз займається рейдерством: захоплює українські компанії, допомагає змінити власників на користь окупантів чи колаборантів. «За даними СБУ, наразі Зубрицький обіймає посаду заступника керівника воєнізованої охорони — це окрема служба, щось типу правоохоронного органу у підпорядкуванні Балицького, захоплює приватний бізнес». Також джерело вказує, що у Зубрицького тісні зв’язки з «еленерівцями». Перевірити чи підтвердити ці дані з незалежних джерел «ДМ» не вдалося. Віктор Зубрицький на момент публікації не відповів на запитання «ДМ».

У 2021 році громадянин Російської Федерації Віктор Зубрицький зареєстрував і досі є єдиним власником приватного охоронного підприємства «Ярд» у Москві.

В окупованому Мелітополі також зареєстроване ТОВ «Телеканал 113», власником та генеральним директором якого зареєстрований 26-річний Ян Вікторович Зубрицький. У 2013 році він навчався в КПІ, а потім переїхав за кордон, навчався і жив у Словаччині. ТОВ «Телеканал 113» має спільний імейл для звернень з компанією «112 СВО». Поки що слідів діяльності компанії ТОВ «Телеканал 113» виявити не вдалося.

В середині липня стало відомо, що засновник і колишній креативний директор каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький балотується від партії «Єдина Росія» до російської Держдуми на окупованих територіях Запорізької області.

У своїй агітації він переконує, що начебто українці проголосували на референдумі за «вступ до нової держави», а Росія значно більше дбає про добробут, ніж Україна.

52-річний Віктор Зубрицький родом з Миколаєва, називає себе радником голови окупаційної «адміністрації» Запорізької області. 

Читайте також:

Раніше Зубрицький жив у Києві та працював креативним директором телеканалу «112 Україна», а його дружина була співвласницею «112»-го. 

Одразу після Революції Гідності Зубрицький утік з України.

У 2016-му Зубрицький потрапив у список «21», який передбачав запровадження персональних санкцій щодо Віктора Януковича та людей із його найближчого оточення. Він перебував у цьому списку як організатор операції з дезінформації українців про Майдан. 

Також Зубрицький спродюсував два антиукраїнські пропагандистські фільми: «Бійня на Майдані» (2014 рік) та «Україна у вогні» (2016 рік).

Нагадаємо, 8 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалів «Наш», «Максі ТВ», «112», NewsOne, ZIK, UkrLive та Перший незалежний. Усі ці канали та їх юридичні особи перебувають у санкційних списках.

У лютому 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів «групи Медведчука» — «112 Україна», NewsOne і ZIK. Санкції запроваджено на п’ять років. Крім того, Нацрада намагається через суд стягнути штрафи з каналів Медведчука та Мураєва на суму 460 тисяч гривень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY