На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок» у Мінську прийшло 4 глядачів

На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок» у Мінську прийшло 4 глядачів

25 Серпня 2023
792
25 Серпня 2023
18:15

На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок» у Мінську прийшло 4 глядачів

792
У РФ картина про звірства «укронацистів» у прокаті уже провалилась.
На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок» у Мінську прийшло 4 глядачів
На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок» у Мінську прийшло 4 глядачів

На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок», який розповідає про начебто звірства «укронацистів», у Мінську прийшло лише четверо глядачів. На це поскаржилась провладна білоруська активістка Ольга Бондарєва у своєму Telegram-каналі, присвяченому Союзній державі. Про це пише The Insider.

Прем'єра «Свідка» у Росії відбулася 17 серпня. За перші чотири дні прокату, разом з вихідними, картину режисера Давида Дадунашвілі у кінотеатрах переглянули 19 900 глядачів. Фільм, знятий на гроші Мінкульту, заробив 7 млн. рублів при бюджеті в 200 млн. рублів, - пише видання. Російський пропагандист Армен Гаспарян пояснював низький показник тим, що в кінотеатрах мовляв, «автоматично, причому штучно» урізають аудиторію «Свідка», ставлячи сеанси на пізній вечір. Згідно зі статистикою, один сеанс картини відвідали в середньому чотири особи.

Нагадаємо, у жовтні минулого року стрічка «Свідок» отримала фінансування від російського Мінкульту — автори виграли конкурс у категорії «повнометражні фільми про глобальні геополітичні та соціальні зміни в історії сучасної Росії». Також до виробництва долучилося Міністерство оборони Росії, телекомпанія НТВ та кінокомпанія «Централ Партнершип».  

За сценарієм, головний герой фільму — відомий скрипаль з Бельгії Деніель Коен - перед початком повномасштабного вторгнення з дружиною приїздить виступити перед киянами, але потрапляє в драматичні події, які змінюють його життя. Як написано у синопсисі до картини, «події Спеціальної воєнної операції приводять музиканта в українське поселення Семидвері, де він стає свідком нелюдських злочинів та кривавих провокацій. Зараз його головна мета не просто вижити, а й донести правду до усього світу. Адже правда сильніша за страх». 

У пропагандистській стрічці «Свідок» її автори покладають на українців відповідальність за вбивства мирних жителів у Бучі, ракетну атаку на вокзал у Краматорську та пологовий будинок у Маріуполі.

Режисер картини - Давид Дадунашвілі, раніше працював художником-постановником, зокрема в українському серіалі «Фантом». Згодом став режисером серіалу «Ресторан по поняттях» (три сезони), «Сни», «Тінь Чикатило». 

Нагадаю, українські кінематографісти готують про Бучу дві стрічки - «Донька» та «Буча».

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
792
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду