28-й BookForum у Львові оголосив програму. Фестиваль вперше відбудеться у гібридному форматі

28-й BookForum у Львові оголосив програму. Фестиваль вперше відбудеться у гібридному форматі

1 Вересня 2021
2115
1 Вересня 2021
09:04

28-й BookForum у Львові оголосив програму. Фестиваль вперше відбудеться у гібридному форматі

2115
Програма заходу, який триватиме 15-19 вересня онлайн та офлайн, налічує 120 подій.
28-й BookForum у Львові оголосив програму. Фестиваль вперше відбудеться у гібридному форматі
28-й BookForum у Львові оголосив програму. Фестиваль вперше відбудеться у гібридному форматі

28-й Львівський міжнародний BookForum оголосив програму. Фестиваль вперше відбудеться у гібридному форматі, на ньому очікують понад 250 учасників, у тому числі 25 іноземних авторів з 21 країни світу.

Фокусна тема цьогорічного фестивалю — «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Куратор — український перекладач та літературознавець Юрко Прохасько.

У літературному фестивалі вперше за часів незалежності України братиме участь нобелівська лауреатка, володарка премій «Ніке» Ольга Токарчук. Також почесним гостем стане володар премії за кращий сценарій на 58-му Каннському кінофестивалі Ґільєрмо Арр’яга. Він представлятиме на 28-му BookForum сучасних авторів Південноамериканської літератури.

Спеціальними гостями фестивалю будуть 93-річна психотерапевтка, яка пережила Голокост, письменниця Едіт Еґер та іспанська письменниця та художниця Ірен Сола.

Ніч поезії 28 BookForum прийматиме «РадіоГараж», куруватиме музику та поезію Юрій Андрухович. На 19 вересня також запланована літературна вечірка.

Серед подій 28 BookForum — дискусії з письменниками престижної премії EUPL; зустріч з молодими поетами Європи з Versopolis; проєкти від Ukraїner; дискусії про переклади з Translatorium; виступи зірок PEN та сучасної азербайджанської літератури тощо.

Цьогоріч 28 BookForum відбудеться офлайн та онлайн. Усі події фестивалю — безкоштовні. Онлайн-трансляції відбуватимуться на сайті bookforum.ua.

Повна програма фестивалю — за посиланням.

Нагадаємо, у 2020 році 27 Львівський міжнародний BookForum (відомий також як Львівський форум видавців) відбувся в онлайн-форматі через поширення коронавірусної інфекції. Традиційний ярмарок було скасовано. Упродовж п’яти днів відвідувачі мали змогу переглянути події та зустрітись з авторами на сайті та онлайн-платформах фестивалю. За підрахунками організаторів, події зібрали понад 400 тис. переглядів. Переглянути їх можна й зараз на сайті та фейсбук-сторінці фестивалю.

Після завершення BookForum було опубліковано онлайн-антологію «Ковчег «Титанік». 20 есеїв про людство зразка 2020-го». До неї долучились відомі українські та іноземні письменники та письменниці: Вікторія Амеліна, Лариса Денисенко, Володимир Єрмоленко, Зоя Казанжи, Катерина Калитко, Ірена Карпа, Маріанна Кіяновська, Тарас Лютий, Тарас Прохасько, Гаська Шиян, Лідія Дімковська, Бурджу Шагін, Дебора Вукушич, Таня Габерланд, Гелен Айворі, Ян Карсон, Маша Колянович, Марта Дзідо, Даніель Одія, Андрей Хаданович.

Фото: пресслужба фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2115
Читайте також
19.09.2019 12:30
Катерина Толокольнікова
для «Детектора медіа»
4 427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду