СБУ затримала мешканку Херсона, яка коригувала повітряні удари РФ по місту

СБУ затримала мешканку Херсона, яка коригувала повітряні удари РФ по місту

28 Серпня 2023
1218
28 Серпня 2023
12:22

СБУ затримала мешканку Херсона, яка коригувала повітряні удари РФ по місту

1218
Жінці загрожує довічне ув’язнення.
СБУ затримала мешканку Херсона, яка коригувала повітряні удари РФ по місту
СБУ затримала мешканку Херсона, яка коригувала повітряні удари РФ по місту

Служба безпеки України повідомила, що затримала ще одну агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари РФ по звільненому Херсону.

Правоохоронці встановили, що протягом серпня колаборантка передавала агресору геолокації Сил оборони через месенджер у вигляді скриншотів карт з позначками об’єктів.

Жінка відстежувала місця базування та переміщення українських захисників, намагалася визначати їхню орієнтовну кількість і наявність військової техніки.

За її координатами росіяни здійснювали регулярні удари по Херсону, застосовуючи реактивні системи залпового вогню «Град» і дрони-камікадзе «Шахед».

За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яку загарбники дистанційно завербували після деокупації Херсона. Вона викликала інтерес у російських вербувальників своєю активністю на прокремлівських інтернет-ресурсах, де залишала антиукраїнські коментарі.

Під час обшуку в агентки вилучили засоби зв’язку з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану ).

Зловмисниця перебуває під вартою. Жінці загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що контррозвідники СБУ затримали шкільну вчительку з Краматорська, яка передавала росіянам дані про дислокацію Сил оборони на Донеччині.

Також ми писали, що СБУ заочно повідомила про підозру буковинцю-адміністратору антиукраїнських спільнот у соцмережах.

Служба безпеки України затримала прихильницю рашизму, яка «зливала» ворогу інформацію про місця базування Сил оборони у прикордонних з РФ районах Сумщини.

Блогера з Дрогобича Мар’яна Чаву, якого підозрюють у перешкоджанні діяльності ЗСУ та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, випустили із СІЗО.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1218
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду