detector.media
25.08.2023 18:15
На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок» у Мінську прийшло 4 глядачів
На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок» у Мінську прийшло 4 глядачів
У РФ картина про звірства «укронацистів» у прокаті уже провалилась.

На прем'єру російського пропагандистського фільму «Свідок», який розповідає про начебто звірства «укронацистів», у Мінську прийшло лише четверо глядачів. На це поскаржилась провладна білоруська активістка Ольга Бондарєва у своєму Telegram-каналі, присвяченому Союзній державі. Про це пише The Insider.

Прем'єра «Свідка» у Росії відбулася 17 серпня. За перші чотири дні прокату, разом з вихідними, картину режисера Давида Дадунашвілі у кінотеатрах переглянули 19 900 глядачів. Фільм, знятий на гроші Мінкульту, заробив 7 млн. рублів при бюджеті в 200 млн. рублів, - пише видання. Російський пропагандист Армен Гаспарян пояснював низький показник тим, що в кінотеатрах мовляв, «автоматично, причому штучно» урізають аудиторію «Свідка», ставлячи сеанси на пізній вечір. Згідно зі статистикою, один сеанс картини відвідали в середньому чотири особи.

Нагадаємо, у жовтні минулого року стрічка «Свідок» отримала фінансування від російського Мінкульту — автори виграли конкурс у категорії «повнометражні фільми про глобальні геополітичні та соціальні зміни в історії сучасної Росії». Також до виробництва долучилося Міністерство оборони Росії, телекомпанія НТВ та кінокомпанія «Централ Партнершип».  

За сценарієм, головний герой фільму — відомий скрипаль з Бельгії Деніель Коен - перед початком повномасштабного вторгнення з дружиною приїздить виступити перед киянами, але потрапляє в драматичні події, які змінюють його життя. Як написано у синопсисі до картини, «події Спеціальної воєнної операції приводять музиканта в українське поселення Семидвері, де він стає свідком нелюдських злочинів та кривавих провокацій. Зараз його головна мета не просто вижити, а й донести правду до усього світу. Адже правда сильніша за страх». 

У пропагандистській стрічці «Свідок» її автори покладають на українців відповідальність за вбивства мирних жителів у Бучі, ракетну атаку на вокзал у Краматорську та пологовий будинок у Маріуполі.

Режисер картини - Давид Дадунашвілі, раніше працював художником-постановником, зокрема в українському серіалі «Фантом». Згодом став режисером серіалу «Ресторан по поняттях» (три сезони), «Сни», «Тінь Чикатило». 

Нагадаю, українські кінематографісти готують про Бучу дві стрічки - «Донька» та «Буча».

Читайте також:

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY