В Україні оголосили прийом фільмів для відбору на премію «Оскар-2024»

В Україні оголосили прийом фільмів для відбору на премію «Оскар-2024»

22 Серпня 2023
780
22 Серпня 2023
18:15

В Україні оголосили прийом фільмів для відбору на премію «Оскар-2024»

780
Подати заявку можна до 5 вересня включно.
В Україні оголосили прийом фільмів для відбору на премію «Оскар-2024»
В Україні оголосили прийом фільмів для відбору на премію «Оскар-2024»

Український Оскарівський комітет від 22 серпня приймає заявки для участі фільмів у відборі на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» від України. Про це повідомила пресслужба Української кіноакадемії.

Подати заявку можна до 5 вересня включно.

Для того, щоб взяти участь у відборі, фільм має вперше бути випущений у національний прокат не раніше, ніж з 1 грудня 2022 року і не пізніше 31 жовтня 2023 року та публічно демонструватися протягом щонайменше семи днів поспіль.

Зауважимо, що фільми, які в будь-якій версії публічно демонструвалися чи розповсюджувалися поза театральним показом до їхнього першого кваліфікаційного кінотеатрального релізу, не можуть подаватися на розгляд Кіноакадемії. Позатеатральна публічна демонстрація та розповсюдження включають, проте не обмежуються випадками: телепоказу та показу на кабельному телебаченні, PPV/VOD, розповсюдження DVD-копій, розповсюдження на авіалініях, розповсюдження в мережі «Інтернет».

Переглянути перелік документів для участі та вимоги до кандидатів можна за посиланням. Матеріали прийматимуть лише в електронному вигляді на електронну пошту секретарки Комітету Анни Мачух a.machukh@uafilmacademy.org.

Фільми-претенденти на участь в «Оскарі» від України будуть оголошені на засіданні Оскарівського комітету. Дату повідомлять згодом.

Нагадаємо, у березні в Лос-Анджелесі відбулася ювілейна 95-та церемонія вручення нагород премії «Оскар».

Найкращим фільмом 2023 року на церемонії «Оскар» став «Все завжди та водночас» режисерів Дена Квана та Деніела Шайнерта.  Він зібрав сім статуеток, включаючи три з чотирьох акторські нагороди, призи за найкращий сценарій, монтаж і режисерську роботу. 

Цього року серед номінантів була також стрічка спільного виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії «Будинок зі скалок» данського кінорежисера Сімона Леренга Вільмонта. Кінокартина боролася за перемогу в номінації «Найкращий документальний фільм», але за результатами голосування членів Американської кіноакадемії нагороду здобула стрічка «Навальний» канадського режисера Деніела Роера. 

Нагорода фільму Роера викликала неоднозначну, здебільшого негативну реакцію в Україні, на неї відреагували медійники, кінематографісти, представники Офісу президента, чиновники і депутати. Детальніше про це — в матеріалі Гали Скляревської «Розчарування бутербродом. Медійники та політики відреагували на вручення «Оскара» фільму про Навального».

Читайте також: 

Фото: Andrew H. Walker / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
780
Читайте також
25.03.2023 11:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 063
15.03.2023 09:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
3 049
13.03.2023 02:03
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
6 367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду