У Лос-Анджелесі пройде 95-та церемонія вручення премії «Оскар»: де можна подивитися трансляцію онлайн

У Лос-Анджелесі пройде 95-та церемонія вручення премії «Оскар»: де можна подивитися трансляцію онлайн

12 Березня 2023
1578
12 Березня 2023
16:53

У Лос-Анджелесі пройде 95-та церемонія вручення премії «Оскар»: де можна подивитися трансляцію онлайн

1578
Церемонію вручення премії в Україні вперше транслюватиме телеканал «Суспільне Культура» о 02:00.
У Лос-Анджелесі пройде 95-та церемонія вручення премії «Оскар»: де можна подивитися трансляцію онлайн
У Лос-Анджелесі пройде 95-та церемонія вручення премії «Оскар»: де можна подивитися трансляцію онлайн

У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі відбудеться ювілейна 95-та церемонія вручення нагород премії «Оскар». Захід транслюватиме канал ABC у більш ніж 200 країнах світу. 

Ведучим церемонії буде актор Джиммі Кіммел, який вже виступав у такій ролі під час вручення оскарівських статуеток у 2017 та 2018 роках.

В Україні церемонію вручення премії покаже о 02:00 телеканал «Суспільне Культура». Її коментуватимуть акторка Ірма Вітовська та виконавчий продюсер Суспільного Лук’ян Галкін. 

Як відомо, цьогорічна трансляція стане дебютною для телеканалу. До того вісім років поспіль церемонію показувала «Україна».

Перед церемонією Суспільне покаже власну програму «Культурний інстинкт» о 22:00 з українськими продюсерками фільму «Будинок зі скалок» Дарією Бассель та Вікторією Хоменко. Прем'єру стрічки спільного виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії, яку цього року номінували на премію «Оскар» у категорії «Документальний повнометражний фільм», глядачі зможуть побачити вже о 22:30.

Фільм данського кінорежисера Сімона Леренга Вільмонта розповідає історії дітей з особливого дитячого будинку на сході України. Героями «Будинку зі скалок» стали вихователі, які в умовах війни з Росією намагаються створити дітям безпечний простір біля лінії фронту.

За «Оскар» у цій номінації також змагаються стрічки «Все, що дихає», «Вся краса та кровопролиття», «Вогонь кохання» та «Навальний». 

Опівночі на телеканалі «Суспільне Культура» покажуть шоу «За крок до Оскара» з найцікавішими фактами про цьогорічну премію. 

Що відомо про номінантів премії «Оскар»-2023

На 11 статуеток претендує стрічка «Все завжди і одразу» режисерів Дена Квана і Деніела Шайнерта.  Ще два фільми «На західному фронті без змін» та «Банші Інішеріна» отримали по дев’ять номінацій.

У категорії «Найкращий саундтрек» одним із претендентів є пісня Naatu Naatu з індійського фільму RRR. Як відомо, зйомки стрічки частково відбувалися перед Маріїнським палацом у Києві.

Сцена на українській локації увійшла до тизеру й відповідно промокампанії фільму. У ній взяли участь 300 акторів масових сцен, оркестр та понад 50 танцівників. Постановкою танцю займалися українські хореографи Олена Шоптенко та Максим Леонов.

Окрім цього, 8 березня Світовий Конґрес Українців опублікував відкритий лист до Американської кіноакадемії. У ньому він звертає увагу, що фільм Top Gun: Maverick режисера Джозефа Косинські, який отримав шість номінацій на премію «Оскар», було створено за фінансування російського олігарха Дмитра Риболовлєва, який потрапив під санкції України.

Детальніше ознайомитися з повним переліком номінантів можна тут.

Чи транслюватимуть звернення Володимира Зеленського під час вручення премії

Як раніше повідомляло видання Variety, Американська кіноакадемія не погодила звернення президента України Володимира Зеленського на врученні премії «Оскар». Сама Академія відмовилася коментувати цю тему.  

Наразі це вже вдруге, коли організатори премії відмовляють у трансляції звернення Зеленського. Джерела Veriety стверджують, що минулого року проти появи президента України виступив продюсер «Оскара» Вілл Пекер. І все через побоювання, що Голлівуд начебто приділяє увагу російській війні проти України лише через те, що вона стосується білих, проте ігнорує інші світові конфлікти. 

Водночас зауважимо, що офіційного повідомлення від адміністрації президента про бажання Зеленського виступити на церемонії не було.

Фото: «Суспільне Культура»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1578
Читайте також
13.03.2023 02:03
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
6 330
24.01.2023 17:38
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду