Росіяни хочуть створити у квартирі Зеленського в Криму «музей боротьби з нацизмом»

Росіяни хочуть створити у квартирі Зеленського в Криму «музей боротьби з нацизмом»

26 Вересня 2023
4404
26 Вересня 2023
15:01

Росіяни хочуть створити у квартирі Зеленського в Криму «музей боротьби з нацизмом»

4404
Російські інформкорпорації починають скорочувати свою роботу в Криму, а в публічних місцях стали з’являтись плакати, які закликають повідомляти про побачений дрон і не повідомляти про наслідки ударів.
Росіяни хочуть створити у квартирі Зеленського в Криму «музей боротьби з нацизмом»
Росіяни хочуть створити у квартирі Зеленського в Криму «музей боротьби з нацизмом»

Росіяни вирішили створити у квартирі Президента України Володимира Зеленського в окупованому Криму «музей боротьби з нацизмом». Про це повідомляє Представництво Президента України в АР Крим.

«В окупантів знову “порив” креативних та абсурдних ідей. У квартирі Президента України Володимира Зеленського в окупованому Криму вони вирішили створити музей боротьби з нацизмом», — повідомляє представництво.

Нагадаємо, в травні стало відомо, що окупаційна влада Криму вирішила «націоналізувати» квартиру в Ялті, що належить першій леді України Олені Зеленській. Тоді ж окупанти «відчужили» будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі, великі виноробні підприємства, банківські структури та інше майно. Про це оголосив окупаційний голова півострова Сергій Аксьонов.

Згідно з декларацією Зеленського, його дружина Олена купила в Ялті квартиру площею 130 квадратних метрів за 1,3 мільйона гривень у квітні 2013 року — до анексії півострова Росією. Квартира розташована в елітному житловому комплексі «Імператор» у Лівадії, поблизу з Лівадійським палацом.

«Квартира в будинку "Імператор" вважається елітною. Там хороший вид з вікна, закрита територія, впливові сусіди: представники російської та української естради, політики, успішні підприємці», — повідомляли ялтинські агентства з продажу нерухомості.

Житловий комплекс «Імператор» у Ялті. Фото: «Крим.Реалії» 

Крім того, за інформацією представництва, російські інформаційні корпорації поступово починають скорочувати свою роботу в окупованому Криму. Зокрема, ТВ-приставка російської плафторми «Яндекс» відмовляється працювати в Криму та забороняє «перегляд за кордонами РФ». Крім того, канали «Матч-ТВ», власником яких є компанія «Газпром-Медіа», унеможливили оформлення передплати з Криму.

Тим часом, за даними представництва, окупаційна адміністрація Криму поширює пропагандистську газету «Крымская правда», на сторінках якої замовчують війну, щоб заспокоїти росіян. 

«Газету видають безкоштовно, але особливістю примірника є те, що в ньому стало менше згадувань про хід війни, натомість увага акцентована на побутових речах. Також окремо робиться наголос на тому, що український контрнаступ є неуспішним, щоб уникнути будь-яких невдоволень», — йдеться в повідомленні.

Також відкриті джерела повідомляють, що в Ялті в публічних місцях почали з’являтися плакати, які закликають повідомляти про побачений дрон через спеціальний додаток для телефону «Радар.нф» та сервіс «Держпослуги». У Севастополі також почали з’являтися сітілайти із закликом не публікувати в інтернеті все, що пов’язано з військовими кораблями, ППО, тренуваннями російських військовослужбовців, результатами ударів по військових об'єктах та інше. 

Крім того, за даними представництва, окупанти продовжують формувати штучну політику пам’яті, впроваджуючи фіктивні свята на території окупованого Криму. Зокрема, 14 травня вони придумали святкувати «день виборчої системи республіки Крим», 30 жовтня — «день професійних спілок», а в грудні — «день відкриття Багатофункціонального центру надання державних та муніципальних послуг».

Читайте також:

Головне фото: Вид квартир усередині ЖК / Агентство нерухомості «Deluxe Estate» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4404
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду