detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
27.07.2023 00:31
В Україні буде створено державний Реєстр санкцій
В Україні буде створено державний Реєстр санкцій
Дотепер єдиної публічної бази санкцій не існувало.

Верховна Рада на засіданні 13 липня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №8392 про створення державного Реєстру санкцій, повідомляє сайт ВР.    

«Європейська правда» додає, що про ухвалення цього законопроєкту також повідомила директорка Департаменту санкційної політики міністерства юстиції Інна Богатих у фейсбуці.

Вона поінформувала,  що за ухвалення проєкту закону проголосувало 314 народних депутатів.

«Це очевидна річ — для того щоб вимагати належного дотримання санкційних обмежень, має бути офіційне джерело, яке б забезпечило можливість швидкої перевірки на застосування санкцій. Все так, але не точно. До цього часу єдиної публічної бази санкцій не існувало: банки вели свої бази даних, нотаріуси, реєстратори свої всі викручувались, як могли», зазначила Інна Богатих.

За словами директори Департаменту санкційної політики,  рушійною силою у створенні такої бази став Мін’юст.  А Комітет ВРУ з питань правової політики підтримав та забезпечив належний розгляд, обговорення та просування законопроєкту в Раді.

В опрацюванні та збалансуванні проєкту закону також взяли участь РНБО та Вищий антикорупційний суд.

Законопроєктом також усувається колізія у строках звернення до суду, яка існувала між Кодексом адміністративного судочинства та законом «Про санкції», що, за твердженням Інни Богатих,  «кожен раз давало примарний шанс опонентам клопотати про пропуск строку; збалансовуються (дещо збільшуються) строки розгляду та строки оскарження, уточнюються інші процесуальні питання».

Фото: Інна Богатих / фейсбук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY