Міносвіти запускає інтерактивну мапу розподілу девайсів між закладами освіти

Міносвіти запускає інтерактивну мапу розподілу девайсів між закладами освіти

20 Липня 2023
2160
20 Липня 2023
21:40

Міносвіти запускає інтерактивну мапу розподілу девайсів між закладами освіти

2160
Відтепер девайси підʼєднають до електронної системи менеджменту, яка показуватиме статус роботи гаджета, оперативно виявлятиме несправності техніки та усуватиме їх.
Міносвіти запускає інтерактивну мапу розподілу девайсів між закладами освіти
Міносвіти запускає інтерактивну мапу розподілу девайсів між закладами освіти

У Міністерстві освіти і науки створили інтерактивну мапу, де можна побачити кількість комп'ютерів, планшетів та їх розподіл між закладами освіти, повідомляють у відомстві.

«МОН разом із Міністерством цифрової трансформації запускають інтерактивну мапу розподілу девайсів між закладами освітидашборд», ідеться в повідомленні.

Як зазначили в МОН, дашборд це інтерактивна мапа України, яка прозоро і публічно показує дані про передання девайсів до закладів освіти.

У відомстві додають, що інформація фільтрується за різними показниками:

  • кількість пристроїв, доставлених у ваш заклад освіти;
  • локації девайсів на рівні областей і населених пунктів;
  • який тип девайса та від кого отримали в користування діти або вчителі;
  • залишкову потребу кожної області в обладнанні.

Відтепер девайси підʼєднають до електронної системи менеджменту, яка показуватиме статус роботи гаджета, оперативно виявлятиме несправності техніки та усуватиме їх. До цих даних мають доступ МОН і місцева ОВА.

Наразі в дашборді міститься інформація про девайси, отримані з лютого 2022 року, надалі її доповнюватимуть.

Дашборд також має спеціальну форму для зворотного зв'язку.

Забезпечення учнів і вчителів гаджетами для навчання — це один із напрямів ініціативи МОН з відновлення освітнього процесу «Школо, ми разом!».

У міністерстві  зазначили, що для ефективного онлайн-навчання школярам досі не вистачає ще пів мільйона девайсів, з яких критично необхідні 253 400.

 «Продовжуємо працювати та докладати всіх зусиль, щоб забезпечити гаджетами якнайбільшу кількість учнів», наголосили в МОН.

Нагадаємо, що за інформацією міністра освіти Оксена Лісового, у межах ініціативи з відновлення освітнього процесу «Школо, ми разом!» МОН співпрацює з низкою міжнародних партнерів. Завдяки їхній допомозі на сьогодні для вчителів уже доставлено понад 96 тисяч гаджетів та понад 34 тисячі для учнів. Також на цей рік запланована поставка понад 20 тисяч девайсів для школярів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2160
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду