Зеленський заявив, що Росія готує теракт на Запорізькій АЕС

Зеленський заявив, що Росія готує теракт на Запорізькій АЕС

22 Червня 2023
4388
22 Червня 2023
12:45

Зеленський заявив, що Росія готує теракт на Запорізькій АЕС

4388
Президент: Українська розвідка та Служба безпеки отримали інформацію, що Росія готує терористичний акт на Запорізькій атомній станції з викидом радіації. Вони все підготували для цього.
Зеленський заявив, що Росія готує теракт на Запорізькій АЕС
Зеленський заявив, що Росія готує теракт на Запорізькій АЕС

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка та Служба безпеки України отримали інформацію, що Росія готує терористичний акт на Запорізькій атомній станції з викидом радіації. Про це він розповів 22 червня у спеціальному відеозверненні.

«Щойно була доповідь нашої розвідки та Служби безпеки України. Розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції — терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього», — сказав президент.

Зеленський нагадав, що радіація не знає державних кордонів, і «те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру».

Зеленський додав, що Україна передає всю наявну інформацію і всі докази партнерам у Європі, Америці, Китаї, Бразилії, Індії, арабському світі, Африці, міжнародним організаціям.

Також президент повідомив, що українська розвідка та СБУ зібрали нові докази того, як російські терористи здійснили підрив греблі та інших споруд Каховської гідроелектростанції.

«Це був абсолютно свідомий, прорахований злочин. На окупованій території, на станції, яка була під повним контролем окупантів. І, що важливо, ще минулого року ми попереджали світ, що Росія готує такий теракт», — сказав Зеленський.

«Жодних терактів на атомних станціях ніколи, ніде не повинно бути. Цього разу не має бути, як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може і повинен діяти», — підсумував президент.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4388
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
320 дн. тому
Все більше конферансьє Путіна дає анонсів, щось там та буде. Тактика пропаганди Германії з 1937 по 1945 роки. Ті роки там і виборів не було у відповідності з конституцією. Країна нікуди не поділась, а ось що було з тою владою світ знає. Така вона ціна влади і для України теж.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду