Donbas Media Forum 2023 пройде у Києві восени

Donbas Media Forum 2023 пройде у Києві восени

17 Липня 2023
4854
17 Липня 2023
12:55

Donbas Media Forum 2023 пройде у Києві восени

4854
Деталі про реєстрацію, дату та місце проведення форуму будуть повідомлені згодом.
Donbas Media Forum 2023 пройде у Києві восени
Donbas Media Forum 2023 пройде у Києві восени

Donbas Media Forum 2023 стане восьмим форумом для медіа, який організовує  ГО DII-Ukraine (раніше – Донецький інститут інформації) з 2015 року з метою підвищення довіри до ЗМІ східних регіонів України через формування толерантного медіапростору, протидії фейкам та дезінформації.

Donbas Media Forum у 2023 році присвячений вивченню трансформацій, які зараз переживає спільнота медіа східних та південних регіонів України через триваючу війну росії проти наших демократії, суверенітету та свободи.

Організатори декларують завданням форуму знайти можливості для визначення форм управління змінами (трансформаціями) у медіаспільноті, «так само як ЗСУ і суспільство змінили хід загарбницьких планів росії у 2022 році».

«За останні півтора роки повномасштабного вторгнення змінилося як суспільство, так і медіа — трансформувалися фізично та географічно. Багато журналістів були вимушені виїхати, деякі – стали до лав ЗСУ. Все це впливає на внутрішні процеси, менеджмент та звʼязок з авдиторією, яка теж у постійному русі: населення Сходу та Півдня виїжджає, асимілюється в інших містах, комьюніті регіональних медіа перестають існувати як цілісна одиниця. Donbas Media Forum 2023 – це платформа для дискусії, ми вимушені разом шукати шляхи виживання локальних медіа, фінансування, розвитку»,  коментує тему голова ГО DII-Ukraine Любов Раковиця.

DMF є платформою для безпечної професійної дискусії серед медіапрофесіоналів Сходу та інших регіонів України. Цього року форум виходить за межі Донбасу, адаптується під нові воєнні реалії, як і все українське суспільство.

«Окрім екзистенційного питання, ми зачіпаємо інше – місійне. Ми маємо продовжити документування воєнних злочинів не з точку зору адреналінових медіа, для яких війна – це виключно відеореальність для аудиторії, а з позиції медіа, які самі постраждали від безпрецедентного масштабу війни на територіях сходу та півдня»,  додає голова Любов Раковиця.

DMF збирає журналістів і медіаменеджерів України та світу щоб обговорити актуальні проблеми професії та налагодити комунікацію.

Деталі про реєстрацію, дату та місце проведення форуму будуть повідомлені згодом.

У 2021 році Donbas Media Forum у форматі ток-шоу зібрав 28 тисяч глядачів. Впродовж двох днів Форуму відбулось 14 дискусій у студії в Києві, а перед тим ще одна регіональна у Краматорську. Загалом до Форуму у змішаному форматі (онлайн та ток-шоу) змогли долучитись близько 100 людей, зокрема й учасники з Чехії, Естонії, Нікарагуа.


ГО DII-Ukraine (раніше – Донецький Інститут Інформації) – організаторка щорічного Donbas Media Forum. Працює за напрямами інформаційної реінтеграції, протистояння інформаційній агресії та розвитку незалежного медіасередовища в Україні.

email: office@dii.dn.ua

facebook / instagram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4854
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду