Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі, – генсек Альянсу

Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі, – генсек Альянсу

7 Липня 2023
2932

Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі, – генсек Альянсу

2932
Члени НАТО також думають над формулюванням щодо можливого членства.
Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі, – генсек Альянсу
Зеленський приїде на саміт НАТО у Вільнюсі, – генсек Альянсу

Президент України Володимир Зеленський буде присутній на інавгураційній зустрічі лідерів країн НАТО, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Це повідомляє кореспондентка DW у Брюсселі.

Столтенберг також розповів, що на саміті Альянсу лідери ухвалять пакет щодо України, який міститиме три основні елементи, повідомляє «Європейська правда».

За його словами, лідери погодять багаторічну програму підтримки, щоб гарантувати повну взаємосумісність між українськими збройними силами і НАТО.

По-друге, зазначив генсек, на саміті оновлять політичні зв’язки між Україною і НАТО, започаткувавши Раду Україна—НАТО.

«І третє. Я очікую, що лідери підтвердять, що Україна стане членом НАТО, і будуть єдині в тому, як наблизити Україну ближче до її мети», — додав Столтенберг.

Союзники по НАТО зараз проводять консультації щодо формулювання, яке може отримати Україна щодо членства в Альянсі, — зазначив генсек блоку. 

Україна неодноразово наголошувала, що очікує від саміту лідерів НАТО конкретних безпекових гарантій та чітких заяв щодо перспектив членства. Ці заяви мають бути конкретнішими, аніж вступ через ПДЧ, про який говорять ще з 2008 року і який не містить жодної конкретики щодо термінів.

Напередодні саміту понад 70 організацій, у тому числі і ГО «Детектор Медіа», підписали  спільне звернення до держав-членів Альянсу взяти на себе зобов’язання про якнайшвидше запрошення України до членства в НАТО.

Нагадаю, саміт НАТО має відбутись у Вільнюсі 11–12 липня. Акредитацію на саміт отримала кореспондентка «Детектор медіа» Галина Петренко.  

Фото: www.president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2932
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду