detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
07.07.2023 15:18
Нове медіа для ІТ-ком’юніті: Антон Подлуцький запустив професійне онлайн-видання ProIT
Нове медіа для ІТ-ком’юніті: Антон Подлуцький запустив професійне онлайн-видання ProIT
Цільовою аудиторією ресурсу є всі, хто дотичний до високих технологій, а команда проєкту відкрита до співпраці з усіма українськими ІТ-компаніями.

В Україні з’явилось нове медіа, що фокусується на експертному контенті для ІТ-спільноти. Проєкт назвали ProIT і його засновником став український медіаменеджер, ексголовред «РБК-Україна» та співвласник «КиївВлада» Антон Подлуцький.

У коментарі «Детектору медіа» Антон Подлуцький розповів, що ідея створення проєкту виникла в нього у результаті роздумів про те, що могло б допомогти Україні якомога успішніше розвиватися під час війни та у повоєнний період.

«Я звернув увагу на ту обставину, що саме ІТ-індустрія, якій вдалося у 2022 році зберегти зростання, відіграє останнім часом роль драйвера економічних процесів в країні. Вітчизняному технологічному бізнесу вдається створювати нові робочі місця, підтримувати економіку воюючої країни та її Збройні сили та ще й реалізовувати гуманітарні ініціативи. За результатами минулого року, ІТ-компанії забезпечили валютні надходження до української економіки в розмірі $7,34 млрд. Це найбільший показник за всю історію існування української ІТ-галузі. І досягти його вдалося попри війну», — каже Антон Подлуцький.

За його словами, незважаючи на світову кризу і певний спад ринку в Україні, ця сфера має потужні перспективи: «Наша мета — допомогти розвитку галузі, що стала “цементом” української економіки під час війни та, впевнений, буде рушійною силою нашого розвитку після перемоги».

Другою співзасновницею ProIT виступила Олеся Остафієва  —  українська підприємиця та медіаменеджерка з 20-річним досвідом у журналістиці. Працювала у ділових виданнях «Экономические известия», «Kyiv Weekly», «Эксперт-Украина». У 2010–2015 роках вона була радницею з PR заступника голови Київської міської державної адміністрації, кураторкою проєкту для ІТ-екосистеми Kyiv City Open Doors.

У відповідь на запитання «Детектора медіа» про те, чи не шкода йому було залишати свій попередній проєкт — «КиївВладу», Подлуцький зауважив, що це видання зостається його улюбленим дітищем, яке він не кидає. «Ба більше, зараз "КиївВлада" також на етапі певних змін. Ми переходимо на нову архітектуру сайту з англомовною версією, запустили тікток-канал, починаємо розвивати ютуб-канал», — розповів медіаменеджер.

Що стосується вузькопрофільності нового видання, яке він створив цього разу, Подлуцький каже: «Профільні видання мене цікавлять достатньо давно. Майже 20 років тому я був головним редактором журналу "Торгове діло" — воно було та й наразі залишається єдиним профільним виданням для ритейлу та про ритейл. Тож для мене профільні видання — це знайома та певним чином улюблена сфера медіа. Та й "КиївВлада" — не зовсім загальнополітичне видання. Воно про громаду та громади з усіма їхніми проблемами соціального, економічного та технічного характеру. Політична складова — хто там з ким у Київраді чи КМДА, Київоблраді чи, наприклад, у Броварській міськраді — це тільки частина нашої роботи в "КиївВладі". Тож для мене ProIT — це не геть новий виклик. Але так, нова сфера, бо IT цілеспрямовано ніколи не займався. Моє завдання в проєкті — більше дивитись і думати про стратегічні напрямки. А менеджмент контенту в безперервному потоці на ProIT — це сфера відповідальності головної редакторки Олесі Остафієвої».

На запитання «Детектора медіа» стосовно конкуренції в цьому медійному сегменті Подлуцький зауважив: «Звісно, конкуренція тут є. Але ми її не боїмося. Наша стратегія — працювати з викликами і завданнями, які наразі є на вістрі світового IT, з боку саме програмістів. Тобто, ми створюємо формат, ближчий до b2b. Саме такий підхід наразі не дуже розвинутий в українських IT-медіа, тому ми вбачаємо в цьому нашу особливість і, відповідно, конкуренту відмінність».

За словами головної редакторки ProIT Олесі Остафієвої, команда відкрита до співпраці з усіма українськими ІТ-компаніями. Зараз ведуться перемовини щодо співпраці з найбільшими гравцями галузі в Україні, адже саме в них сконцентровані найкращі фахівці, які й  можуть ділитися експертизою.

Задля більшого стимулу для блогерів-айтівців у виданні розробили преміальну систему: автори найкращих експертних статей, які наберуть більше 50 тисяч унікальних відвідувачів з України, отримають винагороду — 50 тисяч гривень.

   Читайте також:

Фото: ProIT

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY