Микиту Потураєва обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї ОБСЄ

Микиту Потураєва обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї ОБСЄ

4 Липня 2023
1381

Микиту Потураєва обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї ОБСЄ

1381
Тепер у Бюро ПА ОБСЄ — два представники України.
Микиту Потураєва обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї ОБСЄ
Микиту Потураєва обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї ОБСЄ

Голову комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микиту Потураєва обрали на посаду віцепрезидента Парламентської асамблеї ОБСЄ. Він також очолює українську делегацію в ПА ОБСЄ.

Про це повідомили народні депутати України, які взяли участь у сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, що відбувається цими днями у Ванкувері (Канада). Серед них — народна депутатка від партії «Слуга народа» Євгенія Кравчук та парламентарка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко. У розмові з «Детектором медіа» Микита Потураєв підтвердив цю інформацію.

«Щиро вітаю свого колегу, голову української делегації в Парламентській Асамблеї ОБСЄ Микиту Потураєва з обранням на посаду віцепрезидента Асамблеї! Тепер маємо двох представників України в Бюро ПА ОБСЄ! (разом із Артуром Герасимовим). Важлива перемога, що дасть змогу ще більш активно просувати порядок денний України на міжнародній арені», — написала Євгенія Кравчук у фейсбуці.

«Це була успішна сесія ПА ОБСЄ. По-перше, без росіян і білорусів. По-друге, прийнято кілька важливих резолюцій по Україні. А в підсумковій Ванкуверській декларації РФ визнана країною-спонсором терроризма. Робимо все, аби делегації РФ вигнали з ОБСЄ», — підсумувала в дописі у фейсбуці Ірина Геращенко.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, 4 липня, Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі у підсумковій Ванкуверській декларації визнала Росію державою-спонсором терористичної групи «Вагнер».

13 жовтня 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій Росія названа терористичним режимом. Резолюція була ухвалена одностайно, за неї проголосували 99 депутатів, присутніх у залі, один утримався.

Визнати Росію державою-спонсором тероризму на міжнародному рівні вимагають Україна та низка європейських країн.

Президент США Джо Байден у вересні 2022 року заявляв, що Росію не слід визнавати державою-спонсором тероризму. 

США визнали державами-спонсорами тероризму Кубу, КНДР, Сирію, Іран. Відповідне рішення ухвалює держсекретар США. У разі визнання Росії державою-спонсором тероризму на Москву мають бути накладені ще більші обмеження, зокрема,  заборона експорту та продажу продукції оборонного призначення, контроль над експортом товарів подвійного призначення, потужні фінансові обмеження.

Фото: Yevheniya Kravchuk, Iryna Gerashchenko / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1381
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Volodymyr
296 дн. тому
Гарна новина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду