detector.media
04.07.2023 23:21
Микиту Потураєва обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї ОБСЄ
Микиту Потураєва обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї ОБСЄ
Тепер у Бюро ПА ОБСЄ — два представники України.

Голову комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микиту Потураєва обрали на посаду віцепрезидента Парламентської асамблеї ОБСЄ. Він також очолює українську делегацію в ПА ОБСЄ.

Про це повідомили народні депутати України, які взяли участь у сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, що відбувається цими днями у Ванкувері (Канада). Серед них — народна депутатка від партії «Слуга народа» Євгенія Кравчук та парламентарка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко. У розмові з «Детектором медіа» Микита Потураєв підтвердив цю інформацію.

«Щиро вітаю свого колегу, голову української делегації в Парламентській Асамблеї ОБСЄ Микиту Потураєва з обранням на посаду віцепрезидента Асамблеї! Тепер маємо двох представників України в Бюро ПА ОБСЄ! (разом із Артуром Герасимовим). Важлива перемога, що дасть змогу ще більш активно просувати порядок денний України на міжнародній арені», — написала Євгенія Кравчук у фейсбуці.

«Це була успішна сесія ПА ОБСЄ. По-перше, без росіян і білорусів. По-друге, прийнято кілька важливих резолюцій по Україні. А в підсумковій Ванкуверській декларації РФ визнана країною-спонсором терроризма. Робимо все, аби делегації РФ вигнали з ОБСЄ», — підсумувала в дописі у фейсбуці Ірина Геращенко.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, 4 липня, Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі у підсумковій Ванкуверській декларації визнала Росію державою-спонсором терористичної групи «Вагнер».

13 жовтня 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій Росія названа терористичним режимом. Резолюція була ухвалена одностайно, за неї проголосували 99 депутатів, присутніх у залі, один утримався.

Визнати Росію державою-спонсором тероризму на міжнародному рівні вимагають Україна та низка європейських країн.

Президент США Джо Байден у вересні 2022 року заявляв, що Росію не слід визнавати державою-спонсором тероризму. 

США визнали державами-спонсорами тероризму Кубу, КНДР, Сирію, Іран. Відповідне рішення ухвалює держсекретар США. У разі визнання Росії державою-спонсором тероризму на Москву мають бути накладені ще більші обмеження, зокрема,  заборона експорту та продажу продукції оборонного призначення, контроль над експортом товарів подвійного призначення, потужні фінансові обмеження.

Фото: Yevheniya Kravchuk, Iryna Gerashchenko / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY