Затримали миколаївця, який надавав координати ворогу та закликав ударити по СБУ «Кинджалами»

Затримали миколаївця, який надавав координати ворогу та закликав ударити по СБУ «Кинджалами»

4 Липня 2023
1199

Затримали миколаївця, який надавав координати ворогу та закликав ударити по СБУ «Кинджалами»

1199
Мешканець Миколаєва надавав ворогу координати оборонних заводів та будівлі СБУ і збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони.
Затримали миколаївця, який надавав координати ворогу та закликав ударити по СБУ «Кинджалами»
Затримали миколаївця, який надавав координати ворогу та закликав ударити по СБУ «Кинджалами»

Служба безпеки України затримала мешканця Миколаєва, який надавав ворогу координати оборонних заводів і будівлі СБУ в області та закликав ударити по них російськими ракетами «Кинджал». Про це повідомляють пресслужби СБУ та Миколаївської обласної прокуратури.

За інформацією СБУ, російська ФСБ завербувала мешканця Миколаєва на початку повномасштабного вторгнення. За даними прокуратури — на початку цього року.

Крім надання координатів оборонних заводів та СБУ, він збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах на півдні. За успішне виконання завдання йому обіцяли грошову винагороду.

Прокуратура повідомляє, що у червні 2023 року підозрюваний передав координати розташування об’єктів цивільної інфраструктури у Миколаєві. У відомстві наголошують, що чоловік усвідомлював, що ворог може використати надану ним інформацію для завдання ударів по цих об’єктах, та передбачав загибель внаслідок цього цивільних осіб та руйнування житлових будинків.

СБУ затримала чоловіка. У нього вилучили гаджет із доказами листування з ФСБ.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни).

Запобіжний захід — тримання під вартою. Триває розслідування. Прокуратура повідомляє, що йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала агента спецслужб РФ, який 27 червня скорегував російський ракетний удар по кафе в центрі Краматорська, внаслідок якого загинула українська письменниця Вікторія Амеліна. Ворожим агентом виявився житель Краматорська, який працював на місцевому газотранспортному підприємстві.

Також співробітники СБУ затримали російського агента, який готував новий удар росіян по аеродромах на Кіровоградщині. За даними слідства, затриманим є мешканець Кропивницького, якого спецслужба РФ завербувала на початку цього року.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну за матеріалами Служби безпеки повідомили про підозру понад 200 фігурантам, що незаконно поширювали інформацію про Сили оборони України.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1199
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду