Ракетний удар по Краматорську: СБУ затримала ворожого агента, який скорегував обстріл

Ракетний удар по Краматорську: СБУ затримала ворожого агента, який скорегував обстріл

28 Червня 2023
2608
28 Червня 2023
14:19

Ракетний удар по Краматорську: СБУ затримала ворожого агента, який скорегував обстріл

2608
Місцевий житель був завербований спецслужбами РФ ще до широкомасштабного вторгнення і займався шпигунством на користь ворога.
Ракетний удар по Краматорську: СБУ затримала ворожого агента, який скорегував обстріл
Ракетний удар по Краматорську: СБУ затримала ворожого агента, який скорегував обстріл

Контррозвідка СБУ затримала агента спецслужб РФ, який скорегував російський ракетний удар по кафе в центрі Краматорська. Про це повідомляє офіційний сайт відомства з посиланням на голову Служби безпеки України Василя Малюка.

Ворожим агентом виявився житель Краматорська, який працював на місцевому газотранспортному підприємстві.

Ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну його дистанційно завербувало російське ГРУ, а після — «активувало» і визначило завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську, йдеться у повідомленні. Також до його «обов’язків» входила передача локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

«Встановлено, що 27 червня затриманий коригувальник отримав завдання з’ясувати, чи працює кафе, і зафіксувати наявність там відвідувачів. Для виконання ворожої вказівки агент ГРУ здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці. Отримавши цю інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди», — розповіли в СБУ.

Зараз вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності.

«Агент РФ обов’язково буде відповідати перед українським судом. Але таке затримання — це ще й сигнал для всіх інших коригувальників і зрадників, які працюють на ворога. Запам’ятайте — покарання невідворотне! Так само, як неминуче будуть відповідати перед міжнародним трибуналом і організатори воєнних злочинів — представники путінського режиму. Для цього ми постійно ведемо юридичну роботу і продовжуємо збір доказів для міжнародних судів. Водночас співробітники СБУ разом із побратимами з Сил оборони щодня роблять максимум, аби помститися ворогу за все те горе, яке росія принесла на нашу землю. І будемо робити це до остаточної Перемоги», – заявив голова СБУ Василь Малюк.

Раніше повідомлялось, що ввечері 27 червня російська армія обстріляла центр Краматорська Донецької області. Окупанти поцілили в заклад громадського харчування, де було багато людей, ракетою «Іскандер». 

За повідомленням ДСНС України, станом на ранок 28 червня з-під завалів зруйнованої будівлі кафе деблоковано тіла 9 загиблих (у тому числі три дитини — дві 14-річних сестри та одна 17-річна дівчина). Постраждало 56 осіб (у тому числі дитина 2022 року народження). Врятовано трьох людей.

Рятувальники здійснюють розбір завалів зруйнованої будівлі та пошук людей, які, ймовірно, перебувають під ними.

Читайте також:

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2608
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
308 дн. тому
Дуже дивно що цікавило окреме кафе. Місця скупчення цивільних повно будь-який магазин АТБ будь-який цивільний будинок транспортні розв'язки. А вони раптом, заради якогось кафе підстави свого агента. У нашій пропаганді знов якісь бідосик вийшов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду