Президентка Грузії помилувала ув'язненого журналіста Ніколоза Гварамію

Президентка Грузії помилувала ув'язненого журналіста Ніколоза Гварамію

22 Червня 2023
2423
22 Червня 2023
21:32

Президентка Грузії помилувала ув'язненого журналіста Ніколоза Гварамію

2423
Дружина журналіста Софія Гварамія: Боротьба за справедливість завжди приносить результат, і правда завжди перемагає.
Президентка Грузії помилувала ув'язненого журналіста Ніколоза Гварамію
Президентка Грузії помилувала ув'язненого журналіста Ніколоза Гварамію

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі 22 червня підписала акт про помилування ув’язненого журналіста, колишнього гендиректора грузинського каналу «Руставі-2» та нинішнього очільника телекомпанії «Мтаварі» Ніколоза Гварамії. Про це повідомило грузинське видання IPN.

«Сьогодні я підписала акт про помилування Ніколоза Гварамії. Я ухвалила це рішення після того, як були вичерпані всі юридичні кроки 19 червня, коли Верховний суд не задовольнив позов. Я не збираюся пояснювати це рішення, тому що воно є моїм дискреційним право, яким я сьогодні користуюся», — сказала Зурабішвілі.

Дружина журналіста Софія Гварамія на твітер-сторінці, присвяченій боротьбі за звільнення Ніколоза, повідомила про сьогоднішнє помилування та подякувала всім за підтримку. 

«Боротьба за справедливість завжди приносить результат, і правда завжди перемагає! Президентка Грузії щойно помилувала Ніку з його несправедливого та політично мотивованого ув'язнення! Дякую, друзі, за підтримку. Як каже Ніка, тепер "вперед до остаточної перемоги!"» — написала вона.

«Детектор медіа» також звернувся до Софії Гварамії по коментар та очікує на її відповідь.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 16 травня 2022 року Ніколоза Гварамію засудили до 3,5 років позбавлення волі. Його визнали винним за ст. 220 Кримінального кодексу Грузії (зловживання повноваженнями всупереч законним інтересам цієї організації з метою отримання вигоди чи переваги для себе чи інших осіб, що спричинило значні збитки).

Дружина журналіста Софія Гварамія в коментарі «Детектору медіа» зазначила, що її чоловіка ув'язнили за його професійну діяльність. 

«Ніка був одним з перших, хто десятиліття тому казав кожному, що цей уряд та режим рухатиме нас в сторону Росії. І це сталося. Саме тому він став ціллю російського уряду в Грузії для ув'язнення, адже він використовував свої інструменти, свободу слова та його канал, аби допомогти людям та країні залишатися на правильній дорозі і на хорошому боці історії. Журналістика — це не злочин. Свобода слова — не злочин. Я сподіваюся, що представники ЗМІ вільного світу почують нас і стануть на наш бік», — сказала Софія. 

У понеділок, 5 червня, біля посольства Грузії в Києві відбулась акція на підтримку ув’язненого журналіста, колишнього гендиректора грузинського каналу «Руставі-2» та нинішнього очільника телекомпанії «Мтаварі» Ніколоза Гварамії.

Колективне звернення із закликом звільнити Гварамію українські медійники  передали до посольства Грузії в Україні.

Фото: IPN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2423
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду