У Миколаєві затримали інформатора ГРУ, який наводив російські ракети

У Миколаєві затримали інформатора ГРУ, який наводив російські ракети

22 Червня 2023
587
22 Червня 2023
11:57

У Миколаєві затримали інформатора ГРУ, який наводив російські ракети

587
Місцевий житель коригував обстріл Миколаївського суднобудівного заводу і «полював на Бредлі».
У Миколаєві затримали інформатора ГРУ, який наводив російські ракети
У Миколаєві затримали інформатора ГРУ, який наводив російські ракети

Контррозвідка СБУ викрила у Миколаєві інформатора головного управління генштабу ЗС РФ (ГРУ). Зловмисник коригував російські повітряні удари по місту, повідомили в СБУ.

Саме за його наведенням росіяни обстріляли Миколаївський суднобудівний завод. Тоді внаслідок ворожої атаки було поранено шістьох мирних жителів і пошкоджено їхні будинки.

Крім того, ворожий поплічник передавав до ГРУ місця базування та переміщення Сил оборони на території обласного центру. Російську воєнну розвідку, зокрема, цікавили локації складів з боєприпасами і маршрути пересування важкої бронетехніки ЗСУ, у тому числі танків «Леопард» і бойових машин піхоти «Бредлі», — йдеться у повідомленні.

За виконання розвідзавдань інформатор ГРУ отримував грошову винагороду від свого російського «куратора».



Контррозвідники СБУ затримали ворожого поплічника під час збору нових даних про дислокацію Сил оборони на території міста.

У поле зору загарбників він потрапив як активний користувач прокремлівських телеграм-каналів, де регулярно розміщував власні антиукраїнські коментарі під фейковими новинами.

Для збору інформації зловмисник самостійно виходив на місцевість і фіксував «потрібні» відомості або «в темну» використовував своїх знайомих.

У процесі обшуків за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності, а також набої до стрілецької зброї.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
587
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду