detector.media
22.06.2023 11:57
У Миколаєві затримали інформатора ГРУ, який наводив російські ракети
У Миколаєві затримали інформатора ГРУ, який наводив російські ракети
Місцевий житель коригував обстріл Миколаївського суднобудівного заводу і «полював на Бредлі».

Контррозвідка СБУ викрила у Миколаєві інформатора головного управління генштабу ЗС РФ (ГРУ). Зловмисник коригував російські повітряні удари по місту, повідомили в СБУ.

Саме за його наведенням росіяни обстріляли Миколаївський суднобудівний завод. Тоді внаслідок ворожої атаки було поранено шістьох мирних жителів і пошкоджено їхні будинки.

Крім того, ворожий поплічник передавав до ГРУ місця базування та переміщення Сил оборони на території обласного центру. Російську воєнну розвідку, зокрема, цікавили локації складів з боєприпасами і маршрути пересування важкої бронетехніки ЗСУ, у тому числі танків «Леопард» і бойових машин піхоти «Бредлі», — йдеться у повідомленні.

За виконання розвідзавдань інформатор ГРУ отримував грошову винагороду від свого російського «куратора».



Контррозвідники СБУ затримали ворожого поплічника під час збору нових даних про дислокацію Сил оборони на території міста.

У поле зору загарбників він потрапив як активний користувач прокремлівських телеграм-каналів, де регулярно розміщував власні антиукраїнські коментарі під фейковими новинами.

Для збору інформації зловмисник самостійно виходив на місцевість і фіксував «потрібні» відомості або «в темну» використовував своїх знайомих.

У процесі обшуків за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності, а також набої до стрілецької зброї.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY