У Запоріжжі викрили псевдоблогерку з ніком Kadуrova

У Запоріжжі викрили псевдоблогерку з ніком Kadуrova

19 Червня 2023
2409
19 Червня 2023
18:30

У Запоріжжі викрили псевдоблогерку з ніком Kadуrova

2409
Прихильниця очільника Чечні стверджувала, що Каховську ГЕС підірвали військові ЗСУ, та заперечувала воєнні злочини Росії.
У Запоріжжі викрили псевдоблогерку з ніком Kadуrova
У Запоріжжі викрили псевдоблогерку з ніком Kadуrova

Контррозвідка Служби безпеки України викрила в Запоріжжі прихильницю РФ, яка заперечувала причетність російських військових до підриву Каховської ГЕС. Вона поширювала в інформаційному полі фейкові повідомлення про те, що ГЕС нібито підірвали військовослужбовці ЗСУ. Про це повідомило управління СБУ в Запорізькій області.

Зареєструвавшись у соцмережах під ніком Kadуrova, псевдоблогерка поширювала матеріали, у яких виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України, завзято обіляла повномасштабне вторгнення в Україну військ РФ та категорично заперечувала воєнні злочини агресора.

У своїх публікаціях та репостах прихильниця загарбницької політики агресора схвалювала проведення так званої «спецоперації» в Україні, підтримувала російських «асвабадітєлєй» і бойовиків квазідержавних утворень «ДНР/ЛНР», дискредитувала українські органи влади і Збройні сили України.

Під час обшуків у «блогерки» виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами злочинних дій.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ в Україні, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що Служба безпеки зібрала доказову базу на двох одеських псевдожурналістів, які робили постановочні відео на замовлення російських телеканалів. Один з підозрюваних — колишній оператор одеського обласного державного телебачення, який після повномасштабного вторгнення почав співпрацювати з російським телеканалом РЕН ТВ.

Також ми повідомляти, що Служба безпеки України оголосила підозри вісьмом пропагандистам, які запускали в Херсоні канал «Таврія».  Їх звинувачують у створенні організованої злочинної групи для ведення інформаційної діяльності у співпраці з країною-агресором. Підозри оголошено заочно сімом українцям та одному росіянину.

Фото: управління СБ України в Запорізькій області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2409
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду