В Іспанії проведуть мітинг проти Шарія

В Іспанії проведуть мітинг проти Шарія

14 Червня 2023
2132
14 Червня 2023
11:16

В Іспанії проведуть мітинг проти Шарія

2132
Напередодні представники українських ЗМІ презентували результати журналістського розслідування щодо діяльності Анатолія Шарія.
В Іспанії проведуть мітинг проти Шарія
В Іспанії проведуть мітинг проти Шарія

Мітинг збирають у середу, 14 червня, в іспанському місті Тарагона, де зараз проживає проросійський блогер Анатолій Шарій. Про це повідомляє «Цензор.НЕТ».

На 16:45 оголошено збір біля Buda Night Club, після чого заплановано похід до вілли Шарія (Carrer Pescadors, 7, Roda de Barà, Tarragona), де має відбутися мітинг.

Ініціатори акції протесту — журналісти і ті, хто працював із Шарієм до 2008 року. Організатори не відкидають, що проросійський пропагандист може відправити своїх провокаторів або запросити друзів із «60 минут» чи «Раша Тудей».

Напередодні представники українських ЗМІ та колишні члени ПП «Партія Шарія» провели в Барселоні пресконференцію, на якій презентували результати журналістського розслідування діяльності А. Шарія. Зокрема, йдеться про використання ним криптогаманців, за допомогою яких він може ухилятися від сплати податків на території Королівства Іспанії. Крім цього, журналісти продемонстрували окремі висловлювання проросійського блогера, що можуть свідчити про його расистські погляди, розпалювання ним міжнаціональної ворожнечі. 

Також оприлюднено факти подібних висловлювань дружини А. Шарія — Ольги Бондаренко (Шарій) та висвітлено окремі випадки переходу на бік ворога і співпрацю з окупаційними адміністраціями членів регіональних осередків ПП «Партія Шарія».

Зазначені факти журналісти-розслідувачі також виклали в заяві до правоохоронних органів Іспанії.

Фото: «Цензор.НЕТ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2132
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду