З НАБУ пішла керівниця комунікаційного управління

З НАБУ пішла керівниця комунікаційного управління

12 Червня 2023
6241
12 Червня 2023
14:32

З НАБУ пішла керівниця комунікаційного управління

6241
Світлана Оліфіра працювала речницею Національного антикорупційного бюро України з перших днів його заснування.
З НАБУ пішла керівниця комунікаційного управління
З НАБУ пішла керівниця комунікаційного управління

Світлана Оліфіра, яка очолювала пресслужбу НАБУ від самого початку його створення і була його речницею, звільнилася з посади керівниці управління зовнішніх комунікацій і покинула антикорупційне бюро. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці та підтвердила в розмові з «Детектором медіа».

«Настав час рухатися далі і, можливо, змінити сферу діяльності. Бо вісім років, які я пропрацювала на цій посаді, — доволі великий термін. Хочеться якогось розвитку, чогось нового, кращого застосування своїх знань і досвіду. Але перед тим — відпочити від того напруженого темпу, в якому довелось працювати останнім часом, і дати собі час відновитися», — розповіла Світлана «ДМ».  

І хоча офіційно Оліфіра стверджує, що цей крок не пов’язаний зі змінами в керівництві НАБУ, є підстави вважати, що вони могли вплинути на її рішення звільнитися.

25 квітня 2023 року заступницею директора НАБУ була призначена Поліна Лисенко — колишня керівниця Центру протидії дезінформації при РНБО. Відповідний наказ підписав новий директор НАБУ Семен Кривонос. Згідно з повідомленням, до обов’язків Лисенко входить «посилювати позиції інституції в комунікації із суспільством, зміцнювати взаємодію з громадськими організаціями та міжнародними партнерами».

4 травня 2023 року журналістка Ольга Комарова, яка виграла конкурс на посаду заступника керівника управління зовнішніх зв’язків в НАБУ, повідомила, що з невідомих причин у незаконний спосіб їй відмовили в посаді. Вона також написала, що в НАБУ тепер працює політтехнолог, але це є «великою таємницею».  

В коментарі «Українській правді» Поліна Лисенко підтвердила, що мала розмову з кандидаткою на посаду Комаровою і повідомила, що в бюро планується реорганізація. Вона також спростувала залученість політтехнолога.

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 березня 2023 року Кабінет Міністрів призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса. Попередній керівник НАБУ Артем Ситник пішов з посади 16 квітня 2022 року через завершення семирічного терміну повноважень.

Фото: сайт НАБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6241
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду