detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
12.06.2023 14:32
З НАБУ пішла керівниця комунікаційного управління
З НАБУ пішла керівниця комунікаційного управління
Світлана Оліфіра працювала речницею Національного антикорупційного бюро України з перших днів його заснування.

Світлана Оліфіра, яка очолювала пресслужбу НАБУ від самого початку його створення і була його речницею, звільнилася з посади керівниці управління зовнішніх комунікацій і покинула антикорупційне бюро. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці та підтвердила в розмові з «Детектором медіа».

«Настав час рухатися далі і, можливо, змінити сферу діяльності. Бо вісім років, які я пропрацювала на цій посаді, — доволі великий термін. Хочеться якогось розвитку, чогось нового, кращого застосування своїх знань і досвіду. Але перед тим — відпочити від того напруженого темпу, в якому довелось працювати останнім часом, і дати собі час відновитися», — розповіла Світлана «ДМ».  

І хоча офіційно Оліфіра стверджує, що цей крок не пов’язаний зі змінами в керівництві НАБУ, є підстави вважати, що вони могли вплинути на її рішення звільнитися.

25 квітня 2023 року заступницею директора НАБУ була призначена Поліна Лисенко — колишня керівниця Центру протидії дезінформації при РНБО. Відповідний наказ підписав новий директор НАБУ Семен Кривонос. Згідно з повідомленням, до обов’язків Лисенко входить «посилювати позиції інституції в комунікації із суспільством, зміцнювати взаємодію з громадськими організаціями та міжнародними партнерами».

4 травня 2023 року журналістка Ольга Комарова, яка виграла конкурс на посаду заступника керівника управління зовнішніх зв’язків в НАБУ, повідомила, що з невідомих причин у незаконний спосіб їй відмовили в посаді. Вона також написала, що в НАБУ тепер працює політтехнолог, але це є «великою таємницею».  

В коментарі «Українській правді» Поліна Лисенко підтвердила, що мала розмову з кандидаткою на посаду Комаровою і повідомила, що в бюро планується реорганізація. Вона також спростувала залученість політтехнолога.

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 березня 2023 року Кабінет Міністрів призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса. Попередній керівник НАБУ Артем Ситник пішов з посади 16 квітня 2022 року через завершення семирічного терміну повноважень.

Фото: сайт НАБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY