Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса

Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса

6 Березня 2023
1285
6 Березня 2023
12:47

Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса

1285
Раніше Кривонос працював на посаді голови Державної інспекції архітектури та містобудування.
Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса
Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса

У понеділок, 6 березня, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на трансляцію засідання уряду. 

Кандидатуру Семена Кривоноса уряд підтримав одноголосно. Раніше Кривонос працював на посаді голови Державної інспекції архітектури та містобудування. Ця інституція, зокрема, видає ліцензії на будівництво.

4 березня комісія з проведення конкурсу на посаду директора НАБУ визначила трьох кандидатів, які відповідають вимогам голови Бюро. Окрім Кривоноса,  ними стали керівник четвертого слідчого відділу Територіального управління Держбюро розслідувань у Хмельницькому Сергій Гупяк та керівник управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання 6 березня наголосив, що вважає всіх трьох кандидатів, відібраних конкурсною комісією, професійно підготовленими для роботи на керівних посадах у НАБУ. 

Прем'єр запропонував новопризначеному директору НАБУ розглянути можливість і призначити Гупяка та Осипчука на керівні посади в Бюро.

Попередній керівник НАБУ Артем Ситник пішов з посади 16 квітня 2022 року через завершення семирічного терміну повноважень.

Раніше журналісти «Схем» писали, що Семен Кривонос знайомий із чинним заступником голови Офісу президента Олексієм Кулебою.

Журналісти також писали, що з Кривоносом було пов’язано дві різні справи з хабарями на одну і ту суму — 120 тисяч доларів. У одній він був викривачем, і її ще торік розслідувало НАБУ. Інша справа — у 2014 році, її розслідувала СБУ. Відповідно до судового реєстру, голова однієї з сільрад Обухівського району Київщини, начебто вступивши у злочинну змову, зокрема з керівником реєстраційної служби місцевого управління юстиції, вимагав неправомірну вигоду за виділення земельної ділянки — 120 тисяч доларів.

«Кривонос у 2014 році, відповідно до його автобіографії, якраз і обіймав посаду керівника цієї реєстраційної служби. Сам Кривонос пояснював, що версія слідства не підтвердилась, а в Офісі генпрокурора інформували, що справа була закрита за відсутністю факту злочину», — говориться у матеріалі «Схем».

Колаж: «Схеми» / «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду