detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.05.2023 11:29
У Молдові пропонують створити державний центр протидії російській дезінформації
У Молдові пропонують створити державний центр протидії російській дезінформації
Центр матиме дві основні функції – виявляти, протидіяти та спростовувати поширювану дезінформацію і підвищувати стійкість країни до дезінформації.

Президентка Молдови Мая Санду запропонувала парламенту створити державне відомство для протидії дезінформації і пропаганді, зокрема російській. Про це повідомляє Newsmaker.

Національний центр боротьби з пропагандою «Патріот» має стати органом, що координуватиме та впроваджуватиме державу політику у сфері інформаційної безпеки та займатиметься стратегічною комунікацією для протидії дезінформації. 

За словами Санду, Центр матиме дві основні функції — виявляти поширювану дезінформацію, протидіяти цим кампаніям і повідомляти громадськості достовірну інформацію, а також працювати з іншими урядовими структурами для підвищення стійкості країни до дезінформації. 

Президентка зазначила, що подасть парламенту відповідну пропозицію. 30 травня текст проєкту опублікують для громадських консультацій, а до кінця червня передадуть на розгляд парламенту. 

«Щодня Кремль та злочинні угруповання здійснюють гібридні атаки, використовуючи зброю пропаганди, щоб сіяти ненависть у Молдові, ослаблювати нашу взаємну довіру і довіру до держави.

Оскільки Кремль не може дістатися до нас своїми танками, він спонсорує поширення брехні у ЗМІ та соцмережах, вкладаючи у це велетенські гроші, фінансує злочинні угруповання брудними грошима. Брехня, що транслюється на телеканалах та в інтернеті, стала найбільш небезпечною зброєю», — сказала Санду.  

Вона додала, що право на свободу слова є беззаперечною цінністю для демократичної країни, але свобода слова «не має бути прикриттям для брехні та інтоксикації». 

«Ми не можемо дозволити їм розколоти нас і ослабити країну. Це залежить від нас, від усього суспільства. Тому що це і є їхній план — ослаблена країна з озлобленими людьми, які не заважають їм красти і залишати Молдову бідною і корумпованою», — сказала Санду. 

Нагадаємо, у березні у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik. 

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий у березні заявив в інтерв'ю AFP, що Росія веде гібридну війну проти країни з метою повалення державної влади, однак Молдові не загрожує «безпосередня воєнна небезпека».

Фото: newsmaker.md
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY