Ведуча RTL France назвала візит Зеленського до країн Європи «шапіто». Україна вимагає вибачень (ВІДЕО)

Ведуча RTL France назвала візит Зеленського до країн Європи «шапіто». Україна вимагає вибачень (ВІДЕО)

17 Травня 2023
5103
17 Травня 2023
14:43

Ведуча RTL France назвала візит Зеленського до країн Європи «шапіто». Україна вимагає вибачень (ВІДЕО)

5103
В ефірі радіостанції анонсували «турне цирку Зеленського Європою» як рекламне оголошення циркового виступу, «щоб допомогти Україні».
Ведуча RTL France назвала візит Зеленського до країн Європи «шапіто». Україна вимагає вибачень (ВІДЕО)
Ведуча RTL France назвала візит Зеленського до країн Європи «шапіто». Україна вимагає вибачень (ВІДЕО)

Ведуча французької радіостанції RTL France назвала в ефірі візит президента України Володимира Зеленського до країн Європи «шапіто» та «турне цирку». Посол України у Франції Вадим Омельченко вимагає вибачень.

Фрагмент цієї передачі радіостанція RTL опублікувала у своєму твіттері. Ефір ведуча починає з нагадування, що напередодні (15 травня) президент Зеленський був у Єлисейському палаці «зі своїм шапіто».

Далі у програмі оголосили анонс «турне цирку Зеленського Європою» і обіграли його зустрічі з європейськими політиками як рекламне оголошення циркового виступу, «щоб допомогти Україні».

Посол України у Франції Вадим Омельченко назвав цей ефір радіостанції цинічним та безтактним.

«Який цинізм та безтактність, не притаманні дружньому французькому народу. Без емпатії, без відповідальності. Вимагаю вибачень перед моїм президентом і народом України, що страждає і бореться за свою свободу, але також і вашу свободу та можливість насолоджуватися легкістю буття», — прокоментував ефір каналу посол Омельченко у твіттері.

Нагадаємо, 13−15 травня президент України Володимир Зеленський відвідав Італію, Німеччину, Францію та Велику Британію. У німецькому Аахені президентові України та українському народу вручили Міжнародну премію імені Карла Великого за заслуги перед Європою. 14 травня він прибув до Парижа, де зустрівся з президентом Емманюелем Макроном. 

Раніше, 13 квітня, в ефірі телеканалу France 24, який фінансує уряд Франції, вийшов англомовний півторахвилинний сюжет з табору російських окупаційних військ на окупованій території України під заголовком «Війна в Україні: російські війська готуються до бою перед контрнаступом».

В сюжеті немає згадок про незаконну агресію російських військ проти України, натомість у ньому військові РФ хизувалися, що їхня зброя краща за західну, один із них сказав, що «з гідністю захищає історію» своєї країни, а на іншому можна побачити кепку з буквою Z і символами Радянського Союзу. Окрім цього, журналіст, цитуючи ще одного солдата, називає український контрнаступ «ворожим».

Згодом відео з сюжетом видалили з сайту телеканалу. Директорка телеканалу France24 Ванесса Бурґґраф назвала вихід сюжету «прикрою помилкою». Мовляв, він був скороченою та перекладеною версією сюжету національного телебачення Франції, а в процесі скорочення та перекладу «було втрачено контекст матеріалу».

Фото: скриншот відео RTL France

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5103
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Andrew
349 дн. тому
А хіба оте збіговисько у кросівках та штанях з витягнутими колінами не шапіто ? Це французи ще сором'язливо стримались.
Basia
351 дн. тому
Шавки кацапські. Народ України віддає своє життя за всю европу. А Зеленський робить неможливе щоб здобути перемогу над мордором. Продажні шавки дозволяють собі підгавкувати путлеру. Вибачень тут замало.
Ігор
351 дн. тому
Тільки ми вдячні нашому Вождю корупції, який так турбується про нас, що випрошує по світу все, що потім десь/кудись, без ознак розкрадання. Створили країну-прохача, звиклу жити чужим.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду